Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Aluatul se întinde în foaie foarte subțire, apoi se pune în tava unsă cu unt. Se nivelează bine și se taie surplusul, să fie aluatul cu 1 cm în afara formei.
Într-un vas se pun untul, mascarponele și ciocolata ruptă bucăți (cantități egale) și apoi se pun pe foc, la topit. Se amestecă până când ciocolata este topită complet.
Această operațiune se poate face pe bain-marie, direct pe foc, amestecând continuu.
La final, se adaugă zahărul, coniacul și gălbenușurile și se amestecă bine, apoi se adaugă și amidonul cernut și se amestecă extrem de repede. Se pot adăuga în această cremă, după preferință: fructe uscate, confiate, alune, nuci, migdale.
Se toarnă crema în formă, peste aluat, și marginile aluatului se rulează spre interior sau se face un model.
Se mai lasă în formă să mai crescă pentru 20 de minute, se ung marginile cu ou bătut și se bagă la cuptor. Se coace la foc potrivit, la 175-180 de grade. După 40 de minute se verifică și dacă este gata, se scoate din cuptor.
Se lasă pasca cu ciocolata la răcit, apoi se bagă în frigider cel puțin o oră, ca să se întărească bine crema.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se separă ouăle și se bat albușurile cu un praf de sare, până obținem o spumă tare.
Într-un alt castron se amestecă restul ingredientelor, mai puțin stafidele, care se adaugă la final. Vanilia și coaja rasă de lămâie sunt foarte importante în compoziția aceasta.
Apoi, se adaugă treptat albușurile și se amestecă cu grija, pentru a nu strivi albușul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: pasca cu branza fara aluat pasca cu ciocolata paste retete