Rețetă de Paște. Pască de ciocolată
Data publicării:
Pască delicioasă de ciocolată, perfectă pentru masa de Paște.

Ingrediente:

  •  300 g de aluat de cozonac
  • 250 g ciocolată neagră cu minimum 50% cacao
  • 250 g mascarpone sau o smântână de casă foarte grasă
  • 250 g unt cu peste 80% grăsime
  • 8 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 30 ml coniac fin 
  • 30 g amidon

Mod de preparare:

Aluatul se întinde în foaie foarte subțire, apoi se pune în tava unsă cu unt. Se nivelează bine și se taie surplusul, să fie aluatul cu 1 cm în afara formei.

Într-un vas se pun untul, mascarponele și ciocolata ruptă bucăți (cantități egale) și apoi se pun pe foc, la topit. Se amestecă până când ciocolata este topită complet.

Această operațiune se poate face pe bain-marie, direct pe foc, amestecând continuu.

La final, se adaugă zahărul, coniacul și gălbenușurile și se amestecă bine, apoi se adaugă și amidonul cernut și se amestecă extrem de repede. Se pot adăuga în această cremă, după preferință: fructe uscate, confiate, alune, nuci, migdale. 

Se toarnă crema în formă, peste aluat, și marginile aluatului se rulează spre interior sau se face un model.

Se mai lasă în formă să mai crescă pentru 20 de minute, se ung marginile cu ou bătut și se bagă la cuptor. Se coace la foc potrivit, la 175-180 de grade. După 40 de minute se verifică și dacă este gata, se scoate din cuptor.

Se lasă pasca cu ciocolata la răcit, apoi se bagă în frigider cel puțin o oră, ca să se întărească bine crema. 

Rețetă de Paște: Pască de brânză fără aluat

Ingrediente:

  • 275 g brânză de vaci mai grasă, bine scursă de zer
  • 200 g cremă de brânză (gen Philadelphia, Almette sau alte mărci)
  • 50 g făină de orez (sau faină obișnuită) sau amidon
  • 75 g zahăr
  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • miezul de la ½ păstaie de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 80 g stafide

Mod de preparare:

Se separă ouăle și se bat albușurile cu un praf de sare, până obținem o spumă tare.

Într-un alt castron se amestecă restul ingredientelor, mai puțin stafidele, care se adaugă la final. Vanilia și coaja rasă de lămâie sunt foarte importante în compoziția aceasta.

Apoi, se adaugă treptat albușurile și se amestecă cu grija, pentru a nu strivi albușul.

Citește continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: pasca cu branza fara aluat  pasca cu ciocolata  paste  retete 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel