Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
INGREDIENTE:
Aluat:
400 gr făină albă
80 gr zahaăr
1/2 linguriță sare
1 pliculeț drojdie uscata (8 gr)
1 plic zahăr vanilat
2 ouă (la temperatura camerei)
60 gr unt topit
80 ml lapte (caldut)
60 ml apă (calduta)
Umplutura:
100 gr brânza de vaci cremoasa
30 gr zahar
50 ml lapte
1/2 baton vanilie sau 1 plic zahar vanilat
1/2 lingura faina alba
50 ml smantana pentru frisca
1 ou mare
Pentru uns:
1 ou
4 linguri lapte
MOD DE PREPARARE: Se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul topit. Intr-un bol de mixare se pune amestecul de oua peste care se presara drojdia uscata si zaharul vanilat. Deasupra se aseaza amestecul de faina. Se framanta bine aluatul, apoi se lasa la crescut la loc caldut timp de 1 ora. Aluatul dospit se pune pe masa data cu faina si se framanta usor. Se imparte in doua bucati. Cu mainile se intinde o bucata foaie rotunda de 26 cm. Se aseaza intr-o tava rotunda detasabila de 26 cm diametru, cu hartie de copt pe fund. Restul aluatului se imparte in 2 sau 3 bucati. Se intind rulouri subtirele si lungi din aceste bucati. (cca 70 cm lungime). Se impletesc rulourile (daca ati facut 3) sau se rasucesc (daca ati facut 2). Se aseaza impletitura pe marginea tavii. Se introduce tava intr-o punga si se lasa la crescut, la loc caldut, timp de 1 ora.
Pentru umplutura se freaca branza cremoasa cu zaharul, vanilia, laptele si faina. Se adauga galbenusul si se omogenizeaza. Se incorporeaza cu un tel frisca batuta. Se incorporeaza la final albusul batut spuma, dar nu chiar asa tare incat sa stea pe tel. Se pune umplutura in centrul cozonacului crescut. Se unge pasca cu ou batut cu lapte. Se coace pasca, la 170 grade pentru 35-40 minute, pana este rumen deasupra. Se lasa la racit complet si abia apoi se poate felia. Pentru un plus de savoare se poate pudra cu foarte putina scortisoara.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: pasca traditionala reteta de paste
Iată ce-ți rezervă astrele...