Rețetă de Pavlova. Un desert delicios pentru vară
Data publicării:
Chef Joseph Hadad le-a dezvăluit fanilor o rețetă delicioasă de Pavlova perfectă pentru zilele de vară.

Pavlova este unul dintre cele mai delicioase și apreciate deserturi de către majoritatea persoanelor. Astfel, chef Joseph Hadad propune o rețetă de Pavlova ideală pentru zilele de vară cu care în mod sigur nu vei da greș și îi vei impresiona pe cei dragi. Pentru a obține un preparat delicios este necesar să fim atenți asupra modului în care pregătim bezeaua, aceasta fiind cea mai importantă parte din Pavlova.  În acest sens, cunoscutul bucătar ne dezvăluit câteva trucuri excelente prin care putem obține bezeaua perfectă. 

‘’Și deserturile vara se schimbă. Vrem dulciuri ușoare, fructate, pline de arome lejere. Iar un fel de Pavlova umplută este ceea ce vă propun acum pentru vară. După cum poate știți, cofetăria este chimie, iar aceasta înseamnă respectarea strictă a cantităților și temperaturilor. Rețeta mea pentru bezeaua necesară pentru această Pavlova umplută este în felul următor. Aveți nevoie de 150 g albuș, ceea ce înseamnă aproximativ 4 ouă, 280 g zahăr și 85 ml de apă. Apa se amestecă cu zahărul și se face un sirop care se pune la foc și trebuie să ajungă la 123oC în momentul în care îl turnați peste albușurile bătute. Când încep să se întărească albușurile bătute, se toarnă siropul în fir subțire și se continuă până s-a format bezeaua. Se poate folosi imediat sau se poate da la congelator pentru a fi folosită altă dată’’, a scris Joseph Hadad pe blogul său. 


La ce temperatură se coc bezelele


’’Cu un poș se formează coșulețe, fie rotunde, fie pătrate sau în ce formă vreți. Pe o hârtie de copt se pune întâi bezeaua crudă sub formă de fursec, plat, iar apoi de jur-împrejur se construiește un perete. Astfel încât să arate ca un păhăruț înalt de 4-5 cm. Datorită grosimii compoziției, aceasta va sta în picioare. Se dă la cuptor la 110oC pentru aproximativ o oră, iar apoi se lasă să se usuce, poate chiar și o zi’’, a precizat cunoscutul bucătar. 


Joseph Hadad: ‘’ Pentru acest preparat este bine să fie dulceața mai lichidă’’

Pentru a obține un desert delicios și plin de savoare este importantă umplutura pe care o alegem. Astfel, fiind vara avem o mulțime de fructe de sezon pe care le putem integra. În acest sens, cunoscutul bucătar ne oferă câteva idei excelente de fructe de sezon din care putem pregăti umplutura pentru acest preparat.


’’Separat pregătim umplutura. Este sezon de cireșe, cireșe amare, caise, piersici, pepene și câte și mai câte. Din oricare din ele puteți pregăti o dulceață în care mai puteți adăuga coajă de portocale, coajă de limetă, un baton de scorțișoară, semințe de vanilie sau chiar piper negru zdrobit, pentru un gust mai interesant. Pentru acest preparat este bine să fie dulceața mai lichidă, astfel încât să curgă frumos când tai Pavlova umplută. Separat se face și o cremă obișnuită de patiserie, crema clasică de vanilie. Se vor umple păhăruțele de bezea cu crema de patiserie, dulceața de fruct, dar și bucăți crude din fructul din care a fost făcută dulceața. Deasupra se pun tot bucăți de fruct proaspăt. Pentru o bezea și mai spectaculoasă, se poate pune în albuș și pulbere din fructele deshidratate’’, a precizat Joseph Hadad. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert  jospeh hadad  pavlova  rețetă 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel