Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea: „Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea”
Data actualizării:
Data publicării:
Sorin Bontea a dezvăluit cum se prepară, pas cu pas, cea mai delicioasă plăcintă cu varză, de post.  

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Sorin Bontea împărtășește cu fanii săi tot felul de rețete, pe rețelele de socializare. De data aceasta, celebrul bucătar a dezvăluit cum se prepară, pas cu pas, cea mai simplă și delicioasă plăcintă cu varză, care se poate consuma, fără probleme, în zilele de post. 

Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea

Pentru preparat este nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 de ml de apă caldă
  • O lingură de zahăr
  • o linguriță de sare
  • 3 linguri de ulei
  • O lingură de oțet
  • 750-800 de grame de făină

Pentru compoziție ne trebuie următoarele ingrediente:

  • o jumătate de varză
  • 2 cepe
  • sare și piper
  • ulei

Mod de preparare:

„ Începem cu aluatul pentru că trebuie să îl las să se odihnească 30 de minute.Am aici 500 de ml de apă caldă. Punem prima dată apa, după care o lingură de zahăr, o linguriță de sare, 3 linguri de ulei, o lingură de oțet. 750 de grame de făină. Pot fi și 800 pentru că este importantă și umiditatea pe care o aveți în făină. La început mixăm încet. Am să mai adaug făină. Eu folosesc pentru aluat în general făină 650. Când începe aluatul să se strângă pe cârlig, atunci este gata.Mai pun o lingură de ulei. Deja aluatul începe să nu mai lipească, înseamnă că este gata. Bag mâna puțin în făină și dau puțin pe margine ca să pot să iau tot. Am pus puțină făină în bol, pun și ulei și îl las să se odihnească pentru 30 de minute .”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.

Vezi și: Când trebuie adăugate, de fapt, ierburile aromatice în mâncare. Greșeala pe care o fac mulți oameni: „Își pierd culoarea și pot deveni amare”

Sorin Bontea, rețetă gustoasă și rapidă de gogoși. Trucul prin care îți dai seama că uleiul este perfect încins

Cât timp aluatul se odihnea, celebrul bucătar a pregătit umplutura cu varză.

„ Pun ulei în tigaie și lăsăm să se încingă. Punem ceapa. Deja a început să se încingă. Vreau să pun varza și nu vreau să o călesc foarte mult, vreau să rămână crocantă. Varza e aproape gata, trebuie doar să îi mai pun sare și piper. Varza e gata, o pun la răcit .”, a explicat bucătarul.

Sorin Bontea susține că foaia trebuie făcută cât mai subțire, cât să se vadă degetul prin ea. Totodată, acesta a dezvăluit cum se umple plăcinta cu varză, dar și la cîte grade trebuie băgată la cuptor. 

„ Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea. Punem ulei la încins. Nu foarte mult, 3 linguri. Acum umplem plăcinta cu varză. Întindem bine. Acum iau din colț, întind puțin și aduc în mijloc.O împachetăm pe rotund. Asta este plăcinta, se simte varza când o pipăi și o punem la prăjit. Se vede pe margine că începe să se prăjească. O termin în cuptor. Bag plăcintele la cuptor la 180 de grade, 10-15 minute, până devin plăcintele crocante.”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.  

Citește și: Cum prepară chef Sorin Bontea sarmalele oltenești: „Anul acesta vreau să fac rețeta de sarmale a mamei”

Sorin Bontea, rețetă de covrigi cu scorțișoară, pentru masa de Crăciun: „O combinație între cozonac și rulouri cu scorțișoară”

Sorin Bontea, rețetă de curry cu pui. Ingredientul secret folosit de bucătar: „Plăcerea mea nevinovată”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Silviu Prigoană, captură video Kanal D

Silviu Prigoană a fost condus pe ultimul drum într-o ceremonie restrânsă. Fiul cel mare al omului de afaceri a transmis un mesaj: „Conform cu dorința tatălui nostru”

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: YouTube/OLD OUT MEDIA. Captură foto: Instagram/Theo Rose

Anghel Damian, surprins în compania unei tinere misterioase. Cum a reacționat Theo Rose după ce a văzut fotografia pe internet: „Fix pe fata asta s-a găsit să...”

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel