Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Sorin Bontea împărtășește cu fanii săi tot felul de rețete, pe rețelele de socializare. De data aceasta, celebrul bucătar a dezvăluit cum se prepară, pas cu pas, cea mai simplă și delicioasă plăcintă cu varză, care se poate consuma, fără probleme, în zilele de post.
Pentru preparat este nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru compoziție ne trebuie următoarele ingrediente:
Mod de preparare:
„ Începem cu aluatul pentru că trebuie să îl las să se odihnească 30 de minute.Am aici 500 de ml de apă caldă. Punem prima dată apa, după care o lingură de zahăr, o linguriță de sare, 3 linguri de ulei, o lingură de oțet. 750 de grame de făină. Pot fi și 800 pentru că este importantă și umiditatea pe care o aveți în făină. La început mixăm încet. Am să mai adaug făină. Eu folosesc pentru aluat în general făină 650. Când începe aluatul să se strângă pe cârlig, atunci este gata.Mai pun o lingură de ulei. Deja aluatul începe să nu mai lipească, înseamnă că este gata. Bag mâna puțin în făină și dau puțin pe margine ca să pot să iau tot. Am pus puțină făină în bol, pun și ulei și îl las să se odihnească pentru 30 de minute .”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.
Cât timp aluatul se odihnea, celebrul bucătar a pregătit umplutura cu varză.
„ Pun ulei în tigaie și lăsăm să se încingă. Punem ceapa. Deja a început să se încingă. Vreau să pun varza și nu vreau să o călesc foarte mult, vreau să rămână crocantă. Varza e aproape gata, trebuie doar să îi mai pun sare și piper. Varza e gata, o pun la răcit .”, a explicat bucătarul.
Sorin Bontea susține că foaia trebuie făcută cât mai subțire, cât să se vadă degetul prin ea. Totodată, acesta a dezvăluit cum se umple plăcinta cu varză, dar și la cîte grade trebuie băgată la cuptor.
„ Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea. Punem ulei la încins. Nu foarte mult, 3 linguri. Acum umplem plăcinta cu varză. Întindem bine. Acum iau din colț, întind puțin și aduc în mijloc.O împachetăm pe rotund. Asta este plăcinta, se simte varza când o pipăi și o punem la prăjit. Se vede pe margine că începe să se prăjească. O termin în cuptor. Bag plăcintele la cuptor la 180 de grade, 10-15 minute, până devin plăcintele crocante.”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.
Citește și: Cum prepară chef Sorin Bontea sarmalele oltenești: „Anul acesta vreau să fac rețeta de sarmale a mamei”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete