Horoscop, vineri, 22 noiembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 220°C, pentru cel puțin 10 minute.
Începe prin a spăla cartofii. Apoi aceștia se usucă bine, cu ajutorul unui șervețel, și se taie în felii de 2-3 cm grosime. Pune feliile de cartofi într-un castron. Stropește-le cu o lingură de ulei și condimentează-le cu sare și piper. Amestecă apoi totul ușor cu mâinile, până când toți cartofii sunt bine acoperiți de condimente.
Se răstoarnă apoi cartofii în tavă și se întind într-un singur strat, nu unii peste alții.
Pune o tavă tapetată cu hârtie de copt în cuptor, astfel încât să nu existe riscuri ca legumele să se lipească, apoi așează cartofii în centrul cuptorului. Coace-i timp de 40-45 de minute, întorcând bucățile la fiecare 15 minute, până când devin aurii și fragezi.
Ingrediente pentru sosul de cartofi:
frunze de pătrunjel tocate mărunt
¼ ceașcă de frunze de mentă, tocate mărunt
½ cățel de usturoi mic, zdrobit
2 linguri de capere scurse, tocate mărunt
80 ml (1/3 cană) ulei de măsline extravirgin
30 ml (11/2 linguri) oțet de vin roșu
1/4 linguriță de zahăr pudră
fulgi de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
Mod de preparare:
Combină ierburile, usturoiul și caperele într-un castron. Mixează uleiul, oțetul, zahărul și sarea și piperul cu o furculiță, până se combină totul foarte bine. Compoziția obținută se amestecă apoi cu ierburile.
Odată ce este gata, îl poți servi alături de cartofi. Dacă totuși, nu ești adeptul acestor combinații, poți servi cartofii clasic, lângă un sos de usturoi sau, dacă nu ții post, lângă un sos făcut din smântână. Cartofii pot fi serviți atât singuri, cât și ca garnitură lângă un fel principal.
Citește și: Rețetă de post: Musaca de cartofi cu soia
Rețetă de post: Hummus cu ardei copți
Clătite fără zahăr, cu miere, avocado și banană. Rețeta Adelinei Pestrițu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cartofi retete retete de post
Daniela Simulescu, astrolog DC...