Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
INGREDIENTE:
400 gr conopidă (1/2 conopidă medie)
70 gr mazăre (congelată)
1 linguriță cu vârf ghimbir răzuit pastă
1 linguriță chimion măcinat
1 linguriță coriandru măcinat
1 linguriță fenicul măcinat
1 linguriță chili pudră
1 linguriță turmeric
sare, piper negru
2 linguri ulei
MOD DE PREPARARE: Se desface conopida buchete și se taie în felii. Într-o tigaie largî (25-30 cm) se adaugă uleiul și când e fierbinte se pune pasta de ghimbir. Se sotează rapid, cam 15 secunde, apoi se adaugă conopida. Se presară cu sare.
Se sotează la foc mediu încă vreo 2 minute și apoi se stropește conținutul tigăii cu 1 linguriță de apă. Veți auzi apa sfârâind și rapid puneți capacul (ca să captați aburul înăuntru). Lăsați conopida să se facă 10 minute, timp în care amestecați o dată în ea. Adăugați mazărea, condimentele și amestecați până condimentele colorează uniform conopida (cca 1 minut). Puneți capacul și lăsați să se facă totul încă 5 minute. Ridicați capacul și gustați, adăugând sare dacă mai trebuie. Dacă conopida nu e rumenă pe alocuri, dați focul la mediu și sotați încă 1 minut.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: conopida cu mazare rețetă reteta de post
Iată ce-ți rezervă astrele...