Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Celebrul jurat de la Chefi la cuțite și Chefi fără limite a prezentat o rețetă potrivită perioadei de post.
Ingrediente
- 1 kg de paste scurte (fusili, penne rigate sau casarecce)
- busuioc proaspăt
- rucola
- ulei de măsline
- muguri de pin
- sare și piper
Veți începe cu fierberea pastelor (fără ou) în multă apă cu sare ( la 1 kg de paste avem nevoie de 3 l de apă). Pentru această rețetă, chef Scărlătescu recomandă să folosiți paste scurte (fusili, penne rigate sau casarecce).
Pasul doi este să tăiați foarte fin busuiocul proaspăt și rucola, apoi săă le puneți în blender cu ulei de măsline extravirgin (cam 200 ml). Separat se prăjesc câțiva muguri de pin în cuptor, până când prind culoare.
La final, jumătate din mugurii de pin copți se dau la blenduit cu ulei, busuioc și rucola, iar cealaltă jumătate se păstrează. Pastele fierte se amestecă foarte bine într-un bol cu sosul pesto, apoi se presară pe deasupra mugurii de pin rămași. Sarea și piperul se pun după gust, la final. Cel mai bine ar fi ca acestea să fie proaspăt măcinate, potrivit SpyNews.
În urmă cu câțiva ani, Cătălin Scărlătescu uimea pe toată lumea cu noua sa siluetă: minus 50 de kilograme. Rezultatul a fost uimitor, iar sacrificiul uriaș. Celebrul bucătar a urmat in regim restrictiv, din care a eliminat unele alimente.
Acum, Scărlătescu își permite să mai deguste și din preparatele „interzise” la dietă, însă spune că încearcă să nu exagereze. De exemplu, adoră să aibă un mic dejun consistent, însă încearcă să se rezume la a consuma alimentele grase cam o dată pe săptămână.
„Vă spun doar cum arată micul dejun ideal pentru mine. Ouă ochiuri, brânză cu mucegai, bacon și castraveți murați, cu pâine prăjită. Nu întotdeauna, o dată sau de două ori pe săptămână. În rest, e cu pas, fără.”, a declarat Scărlătescu pentru VIVA
Cu toții avem o slăbiciune pentru un aliment anume, de la care nu ne putem lua gândul nici măcar atunci când urmăm o dietă. În cazul lui Cătălin Scărlătescu, cartofii prăjiți nu lipsesc niciodată din meniu. Este singura gustare de la care bucătarul nu se poate abține, astfel că a inclus-o și în dieta de slăbit.
Vedeta spune că și-a construit propria dietă, care se bazează, în mare, pe reducerea porțiilor de mâncare.
„Dieta mea este următoarea: mănânc orice, dar puţin, e vorba de cantitate. Cartofi prăjiţi am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc, dar aşa, jumătate de porţie, câţiva acolo.”, a mai declarat el pentru sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Retete
Tagurile articolului: busuioc Catalin Scărlătescu dietă paste pestto post rețetă scarlatescu