Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
INGREDIENTE
2 cepe
100 g orez
3 linguri ulei
4 cartofi sare şi piper
200 g soia granule
MOD DE PREPARARE:
Granulele de soia se pun la fiert în apă şi se lasă 30 de mintue. Apoi se lasă la scurs. În alt vas se pun la fiert cartofii pentru 15 minute. În 2 linguri de ulei încins se pun la călit ceapa mărunt tăiată şi soia. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se adaugă orezul. Se toarnă 100 ml apă şi se lasă la fiert până ce apa se evaporă. Într-un vas de cuptor se pune o lingură de ulei şi se aşază straturi de cartofi şi amestec de orez, ceapă, soia. Se dă tava la cuptor pentru 15 minute. Se aduce la masă alături de murături. (sursa: retete.unica.ro)
2 banane moi, foarte copate
1 fiolă esență vanilie
1/2 ceașcă ulei de floarea soarelui
1 ceașcă apă minerală gazoasă
1 ceașcă stafide și/sau alte fructe
1/2 lingură scorțișoară
1 ceașcă zahăr brun
1 plic praf de copt
2 cești făină
Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se unge o tavă de brioșe, sau se pun căpăcele din hârtie speciale pe fundul tăvii de brioșe. Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, scorțișoara și se cern, pentru niște brioșe de post mai pufoase. Separat, bananele se pasează, dar nu cu mixerul, ci cu o furculiță, pentru o textură mai neomogenă. Peste banane se toarnă și se amestecă esența de vanilie, uleiul și apa minerală și se înglobează încet amestecul uscat.Când pasta obținută este amestecată bine, se adaugă și stafidele. Dacă doriți, puteți adăuga și fructe de goji, merișor, sau alte fructe confiate, uscate, etc.Se toarnă amestecul de briose de post în formele pregătite și se dă la cuptor circa 25 de minute, sau până trec testul scobitorii.
200 g făină
3 linguri zahăr (brun, de preferat)
1 linguriță praf de copt
1 lingură ulei
2 fiole esență de vanilie
*375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)
MOD DE PREPARARE: Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți).Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.Clătitele de post se servesc cu gem, dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată etc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cartofi musac post rețetă soia
Daniela Simulescu, astrolog DC...