Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
INGREDIENTE
300 g făină
1 lingura ulei sau 30 g margarină
200 ml apă
25 g drojdie de bere
1 lingurita zahăr
sare
ulei pentru uns tava
Pentru umplutură
2 ardei graşi verzi
1 ardei gras roşu
100 g roşii
2-3 căţei de usturoi
100 g măsline negre
1/2 legatura pătrunjel verde
suc de roşii
sare
piper
MOD DE PREPARARE: Se dizolvă drojdia de bere în apă călduţă cu o linguriţă de zahăr şi se toarnă în făina cernută. Se adaugă un praf de sare şi margarina înmuiată şi se frământă bine. Se acoperă apoi cu un şervet şi se lasă într-un loc cald, la dospit.
Pentru umplutură, ardeiul gras şi roşiile se curăţă, se spală şi se taie felii, iar usturoiul se toacă mărunt.
Se întinde aluatul într-o foaie de 3-4 mm şi se pune într-o tavă unsă cu ulei. Se presară ardeiul gras, usturoiul tocat, măslinele şi roşiile şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit 25-30 de minute. Se presară pătrunjel verde şi se serveşte cu suc de roşii condimentat cu sare şi piper.
Ingrediente:
800 g (4 cartofi mari) fără coajă2 linguri de ulei de măslinefulgi de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 220°C, pentru cel puțin 10 minute.
Începe prin a spăla cartofii. Apoi aceștia se usucă bine, cu ajutorul unui șervețel, și se taie în felii de 2-3 cm grosime. Pune feliile de cartofi într-un castron. Stropește-le cu o lingură de ulei și condimentează-le cu sare și piper. Amestecă apoi totul ușor cu mâinile, până când toți cartofii sunt bine acoperiți de condimente.
Se răstoarnă apoi cartofii în tavă și se întind într-un singur strat, nu unii peste alții.
Pune o tavă tapetată cu hârtie de copt în cuptor, astfel încât să nu existe riscuri ca legumele să se lipească, apoi așează cartofii în centrul cuptorului. Coace-i timp de 40-45 de minute, întorcând bucățile la fiecare 15 minute, până când devin aurii și fragezi.
Ingrediente pentru sosul de cartofi:
frunze de pătrunjel tocate mărunt
¼ ceașcă de frunze de mentă, tocate mărunt
½ cățel de usturoi mic, zdrobit
2 linguri de capere scurse, tocate mărunt
80 ml (1/3 cană) ulei de măsline extravirgin
30 ml (11/2 linguri) oțet de vin roșu
1/4 linguriță de zahăr pudră
fulgi de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
Mod de preparare:
Combină ierburile, usturoiul și caperele într-un castron. Mixează uleiul, oțetul, zahărul și sarea și piperul cu o furculiță, până se combină totul foarte bine. Compoziția obținută se amestecă apoi cu ierburile.
Odată ce este gata, îl poți servi alături de cartofi. Dacă totuși, nu ești adeptul acestor combinații, poți servi cartofii clasic, lângă un sos de usturoi sau, dacă nu ții post, lângă un sos făcut din smântână. Cartofii pot fi serviți atât singuri, cât și ca garnitură lângă un fel principal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: pizza post rețetă
Daniela Simulescu, astrolog DC...