Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
INGREDIENTE:
400 gr făină
200 ml apă călduță
7 gr drojdie
3 linguri ulei
1 linguriță sare
pentru umplutură:
2 conserve ciuperci (500 gr)
1 legatură ceapă verde
100 gr margarină
pentru uns :
100 gr margarină
MOD DE PREPARARE:
Punem făina, sarea și drojdia într-un vas. Adăugăm apă călduță și uleiul și omogenizăm. Lăsăm aluatul obținut la dospit până își dublează volumul.
Cât stă aluatul la dospit pregătim umplutura. Punem margarina tăiată cubulețe într-o crăticioară și adăugăm ceapa verde tocată mărunt și ciupercile bine scurse. Lăsăm pe foc până încep să se înmoaie ciupercile.
Dăm deoparte să se răcească.
Împărțim aluatul în două și întindem douăț foi. Punem prima foaie în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu margarină (diametru tava 28 cm). Lăsăm 15-20 minute la dospit apoi o ungem cu margarina topită și întindem umplutura în strat uniform pe toată suprafața.
Adăugăm cealaltă foaie introducând lateralele dedesupt unindu-le cu prima foaie. Ungem suprafața și lateralele cu margarina topită.
Dăm la cuptor (încălzit în prealabil) până se rumenește.
O lăsăm să se răcească puțin apoi o tăiem.
Pofta bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: placinta cu ciuperci reteta de post
Daniela Simulescu a dezvăluit...