Rețetă de post - Prăjitură cu gem. Este ușor de preparat și are un gust foarte aromat
Data publicării:
În perioada postului, această rețetă de prăjitură cu gem este aliatul tău atunci când ai poftă de ceva dulce. 

Prăjitura cu gem este alegerea ideală pentru persoanele care nu sunt atât de talentate în bucătărie și nici nu își doresc să dea foarte mulți bani pe ingrediente. Ba mai mult, este potrivită pentru persoanele care țin post sau pentru cele care adoptă o dietă vegană. 


Ingredinte:


1 cană de ulei

2 căni de făină

1 cană de apă carbogazoasă

o jumătate de cană de zahăr

4 linguri de gem 

2 linguri de cacao

o mână de miez de nucă

un plic de praf de copt

un plic de zahăr vanilinat

esență de vanilie

fructe uscate – stafide, merișoare etc – opțional


Pentru glazură:


50 grame de ciocolată neagră

o lingură de apă

o lingură de unt de cocos

 

Mod de preparare:

 

1. În primul rând trebuie setat cuptorul la o temperatură de 180 de grade. 

2. Până se încălzește acesta, se tapetează o tavă cu ulei și făină sau hârtie de copt. 

3. Într-un bol trebuie să amestecați uleiul, apa minerală, zahărul, zahărul vanilat și esența de vanilie. Toate ingredintele trebuie amestecate foarte bine până când zahărul s-a topit. 

4. Într-un alt bol trebuie acum să amestecați făina cu praful de copt și cele două linguri de cacao. Amestecate toate acestea, se adaugă în prima compoziție. 

5. După ce se omogenizează, trebuie să adăugați și gemul, nuca tăiată mărunt, fructele uscate (dacă doriți) și se amestecă în continuare la fel de bine. 

6. Se pune toată compoziția în vasul de copt și le lasă în cuptorul preîncălzit circa 40-45 de minute. 

7. După ce prăjitura este gata, trebuie lăsată la răcit. 

8. Între timp, trebuie preparată glazura. Ciocolata neagră împreună cu o lingură de apă și una de cocos este pusă într-un vas la baie de aburi până când se topește. Cu ajutorul unei linguri se toarnă peste aluat. Dacă nu doriți să folosiți această glazură, puteți orna prăjitura cu zahăr pudră. 

 

Prăjitura este gata! Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: prajitura cu gem  prajitura de post  reteta de post  retete 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel