Rețetă de post. Salată de cartofi cu roșii și praz. Simplu și gustos
Data publicării:
Acestă salată de cartofi cu roșii și praz este rețeta ideală pentru Postul Paștelui. Este foarte ușor de preparat și extrem de gustoasă. 

Ingrediente:


1-2 kg cartofi mici 

2 fire praz

2 roșii 

1/2 legătură de cimbru 

100 gr măsline negre 

2 cepe 

75 ml oțet 

sare 

piper 

3 linguri de ulei 

 

Mod de preparare:


1. Speli cartofii și îi fierbi în coajă în apă sărată circa douăzeci de minute . Când sunt gata îi treci prin apă rece, îi decojești, îi speli și îi lași să se răcească. 


2. Cureți prazul, îl speli și îl tai rondele. Îl opărești în apă fiartă cu sare pentru 3 minute. Apoi îl scurgi. 


3. Speli roșiile, le tai în patru, le îndepărtezi semințele și le tai bucăți mici. Cimbrul trebuie spălat și mărunțit. 


4. Tai cartofii felii, îi amestceci cu prazul, roșiile și măslinele. Cureți ceapa, o tai fin, o adaugi peste legume împreună cu oțetul, cimbrul, sare și piper. 


5. Lași salata la rece 30 de minute, apoi adaugi uleiul și mai condimentezi încă o dată. 


Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: praz  retete  retete de post  retete delicioase  roșii  salata de cartofi 






pixel