Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Ingrediente:
1-2 kg cartofi mici
2 fire praz
2 roșii
1/2 legătură de cimbru
100 gr măsline negre
2 cepe
75 ml oțet
sare
piper
3 linguri de ulei
Mod de preparare:
1. Speli cartofii și îi fierbi în coajă în apă sărată circa douăzeci de minute . Când sunt gata îi treci prin apă rece, îi decojești, îi speli și îi lași să se răcească.
2. Cureți prazul, îl speli și îl tai rondele. Îl opărești în apă fiartă cu sare pentru 3 minute. Apoi îl scurgi.
3. Speli roșiile, le tai în patru, le îndepărtezi semințele și le tai bucăți mici. Cimbrul trebuie spălat și mărunțit.
4. Tai cartofii felii, îi amestceci cu prazul, roșiile și măslinele. Cureți ceapa, o tai fin, o adaugi peste legume împreună cu oțetul, cimbrul, sare și piper.
5. Lași salata la rece 30 de minute, apoi adaugi uleiul și mai condimentezi încă o dată.
Poftă bună!
INGREDIENTE:
1 varză medie
500 g cartofi
2 cepe medii
1 morcov
5 căței de usturoi
150-200 ml sos de roșii
2 frunze de dafin
sare,
boia,
cimbru,
rozmarin
piper, după gust
MOD DE PREPARARE:Curăță cartofii, taie-i și pune-i 5-10 minute la fiert. Taie ceapa julien și pune-o la călit, cu puțină sare. Toacă varza (tot julien) și adaugă-o peste ceapă. Amestecă, pune capacul și lasă la făcut. Taie morcovul (în fâșii lungi, subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi) și pune-i și pe ei la călit. Adaugă cartofii peste varză, condimentează, amestecă ușor, pune capacul și lasă la făcut până când se pătrund cartofii. Spre final, adaugă și sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul (întreg, feliat sau pisat – după cum dorești). Mai lasă 5 minute, acoperit, apoi servește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: post rețetă
Iată ce-ți rezervă astrele...