Horoscop, vineri, 22 noiembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curăță, se spală și se taie bucăți mari ceapa și se taie mărunt și cățeii de usturoi.
Se curăță și se taie mai gros și restul legumelor, pe care le vom pune pe fiecare separat pe o farfurie.
Se încălzește uleiul într-o oală potrivit de mare, așezată pe foc mediu. Se călește ceapa, circa 3 minute, amestecând constant până se înmoaie și devine sticloasă.
Se adaugă usturoiul, chimenul (dacă folosiți), eventual verdețurile uscate gen: cimbru, busuioc. Se mai lasă la călit 1 minut, amestecând să nu se ardă.
Se adaugă legumele (cu excepția sfeclei roșii) împreună cu apă cât să le acopere puțin. Se asezonează cu sare și piper și se dă în clocot, apoi se reduce focul și se fierbe în clocote mici circa 10 minute.
Se adaugă spanacul și se continuă fierberea, până ce legumele pot fi ușor zdrobite cu dosul unei linguri de lemn, circa 5 minute.
Cu ajutorul unui polonic, se scoate din lichidul din oală, păstrându-l deoparte. În oală se păstrează doar legumele și atâta lichid cât să le acopere. Astfel, vom putea controla textura supei, folosind lichidul păstrat deoparte pentru a o subția în funcție de preferințe.
Se pasează legumele cu un blender vertical. Dacă folosiți un blender static e probabil să fie nevoie să pasați legumele în mai multe tranșe, nefiind recomandat să fie umplut vasul blenderului peste jumătatea capacității sale. După ce legumele s-au omogenizat perfect cu lichidul, obținând o cremă fină, se asezonează cu sare și piper după gust și se omogenizează bine.
Se servește cu crutoane!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: legume mancare de post post supa crema de post
Daniela Simulescu, astrolog DC...