Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Ingrediente sărățele:
Mod de preparare:
Pentru aluatul de sărățele se pune făina într-un castron încăpător și se adaugă grăsimea (sau untul) rece, tăiată în bucăți.
Drojdia se freacă într-un castronel cu zahărul până se lichefiază.
Grăsimea se încorporează rapid, cu vârful degetelor, în faină, fără a insista prea mult. Doar până la obținerea unei texturi nisipoase. Se adaugă sarea și chimenul măcinat.
Se adaugă drojdia lichefiată și iaurtul. La început, punem 150 de grame de iaurt. Dacă va mai fi nevoie, se va mai adăuga în timpul frământării.
Aluatul de sărățele se frământă foarte rapid, doar 3-4 minute, cât să se omogenizeze totul. Textura aluatului trebuie să fie mai degrabă tare. În orice caz, mai densă decât a unui aluat de pâine. Acesta e și motivul pentru care nu se pune tot iaurtul de la început. Dacă mai e nevoie, se mai adaugă câte ½ de lingură.
Aluatul de sărățele se modelează într-o bilă, care se acoperă cu un șervet și se lasă la temperatura bucătăriei timp de 20 de minute.
După trecerea timpului de odihnă, se pornește cuptorul și se fixează la 180 de grade Celsius.
Aluatul se întinde cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulara de ~3 mm. grosime. Se decupează sărățele late de 1,5 cm și lungi, după dorința fiecăruia. Pentru a le decupa se poate folosi rola de patiserie sau, în lipsă, un cuțit înfăinat mereu.
Oul se bate cu furculița și se ung bine sărățelele pe suprafață, se presară apoi cu ce dorește fiecare.
Sărățelele se așează în tava acoperită cu hârtie de copt, cu o mică distanță între ele (nu vor creste mult la copt, în niciun caz nu se vor lăți, dar e bine să nu fie lipite între ele, pentru că nu vor mai fi la fel de crocante).
Se dau la copt în cuptorul deja încins la 180 de grade Celsius. Timpul de coacere este 15-20 minute. Trebuie să fie rumene, fără să le arde.
Se lasă sărățelele să se răcească și se degustă după plac.
Alte rețete: Papanași moldovenești cu brânză de vacă. Rețeta Simonei Gherghe
Cele mai bune rețete de înghețată făcute în casă. Trebuie să le încerci vara asta
Andreea Marin, rețetă de DIETĂ: Supă cremă de legume cu dovleac dulceag
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cascaval rețetă saratele
Iată ce-ți rezervă astrele...