Rețetă de turtă dulce de sărbători. Elwira, soția lui Mihai Petre, a dezvăluit secretul: „Am rețeta de la tata, el e specialistul” / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Elwira Petre a dezvăluit o rețetă specială de turtă dulce, moștenită de la tatăl ei, de care este tare mândră și pe care o prepară în fiecare an.

Elwira Petre, soția celebrului dansator Mihai Petre, a împărtășit pe rețelele sociale rețeta specială de turtă dulce care a devenit deja o tradiție în familia lor și pe care a moștenit-o de la tatăl ei.

„Această rețetă de turtă dulce a devenit deja o tradiție în comunitatea noastră. O împărtășesc cu voi în fiecare an și știu ca vă place.

Vă invit la noi în bucătărie să vă arăt cum pregătim o rețetă de Sărbători super specială pentru noi.

Eu am rețeta de la tata, el e specialistul în turtă dulce la noi”, a scris Elwira Petre, pe Instagram.

Ingrediente

 

  • 500 ml miere
  • 250 g unt
  • 1,5 pahare zahăr
  • 1 kg făină
  • 3 ouă
  • 90 g condimente pentru turtă dulce (scorțișoară, nucșoară, piper, coriandru, ghimbir, cuișoare, cardamom, anason- amestecate și măcinate)
  • 3 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 130 ml lapte
  • 1/2 linguriță sare

 

Mod de preparare

Elwira Petre a dezvăluit pas cu pas cum pregătește această rețetă specială de sărbători.

„500 ml miere, 250 g unt, 1,5 pahare zahăr. Le încălzim la foc mic până se topesc. Amestecăm 3 lingurițe de bicarbonat cu 130 ml lapte. În masa de miere care trebuie să fie rece, adăugăm 1 kg faină.

Apoi adăugăm lapte amestecat cu bicarbonat, 3 ouă, 1/2 linguriță sare și 90 g condimente pentru turta dulce (scorțișoară, nucșoară, piper, coriandru, ghimbir, cuișoare, cardamom, anason- amestecate și măcinate).

Eu am noroc din punctul ăsta de vedere, mie îmi trimite mereu tata amestecul de condimente gata făcut. Acum urmează să adăugăm cel mai important ingredient, timpul! Masa de ingrediente bine amestecată și frământată o punem in frigider pentru 3-5 săptămâni”, a scris Elwira Petre, pe Instagram.

„Se pot consuma încă 3-4 luni după ce le coaceți”

După această periaodă de așteptare, aluatul este gata, iar turtele pot fi preparate în diverse forme. Soția lui Mihai Petre a mai precizat că desertul poate fi consumat și la câteva luni după.

„Eu după 3-5 săptămâni fac din aluat turte micuțe în diverse forme, dar și o turtă mare cu magiun de prune. Se pot consuma încă 3-4 luni după ce le coaceți. La noi ultimele bucăți dispar chiar de Paște”, a încheiat Elwira Petre.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Elwira Petre (@elwirapetreofficial)

Cum se menține în formă Elwira Petre la 41 de ani

Elwira, soția celebrului dansator Mihai Petre, se menține într-o formă excelentă, la vârsta de 41 de ani. Cu un abdomen perfect lucrat, aceasta a postat recent o fotografie în timpul antrenamentelor. Vedeta a mărturisit că i-a fost destul de greu să se reapuce de activitate fizică după 2 luni de vacanță, în care a mâncat toate delicatesele pe care și le-a dorit. 

„După 2 luni de vacanță și câteva kilograme în plus m-am reapucat de antrenamente de forța. Și a fost mai dificil decât mă așteptam! În fiecare minut am regretat că am făcut pauza asta, a fost chiar greu… cu siguranță mă voi trezi cu febră musculară. Dar o să revin în formă cât de curând, voi persevera pentru că știu câte beneficii îmi oferă sportul.

Cu 20 de minute de sport zilnic poți avea: corp mai armonios, balans mai bun, postură corectă, musculatură puternică, ceea ce va scădea riscul de accidentări, vei dormi mai bine, vei fi mai încrezător.

Vei avea mintea limpede, vei face față mai bine stresului în timpul zilei. Cum suna asta? Eu le simt pe pielea mea, vă sfătuiesc din experiență”, scria Elwira Petre pe pagina de Facebook în urmă cu 2 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel