Oana Roman trece prin momente dificile. Fiica sa, Isabela, se confruntă cu probleme de sănătate: „Va urma o perioadă grea pentru amândouă”
Suntem în Postul Crăciunului, când toți creștinii caută cele mai bune rețete prin care pot înlocui produsele pe bază animală cu cele vegetale. Totuși, asta nu înseamnă că și dacă tu ții post trebuie să renunți la anumite preparate tradiționale, întrucât acestea au un înlocuitor delicios, pentru această perioadă din an. Astfel, Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum poți prepara ardei umpluți fără carne, însă la fel de sățioși și plini de proteine.
Ingrediente:
Ardei gras roșu sau galben – 3 bucăți
Morcov – o bucată
Usturoi – 6 căței
Ceapă roșie – o bucată
Ceapă albă – o bucată
Roșii – o bucată
Gogonele – două bucăți
Ardei iute – după gust
Leuștean – o legătură
Țelină
Cartof ras
Ulei de măsline
Sare și piper după gust
Linte
Mod de preparare:
Într-o tigaie, trebuie să pui codițele de la leuștean și de la pătrunjel, ardeiul iute și usturoiul. Se adaugă apoi și lintea, sare, piper, dar și restul legumelor tocate, precum și cartoful ras. Într-o altă oală, se prepară și un sos de roșii, în care se pun la fiert ardeii, la cuptor, după ce sunt umpluți cu compoziția obținută.
„Am o mare rugăminte la voi, să nu lăsați tocana asta să se gătească prea mult, pentru că va intra la cuptor.”, a completat Scărlătescu, pe Youtube.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de post vine de la Cătălin Scărlătescu: Paste cu pesto de busuioc și rucola
Și Carmen Brumă este extrem de atentă ca în această perioadă să le ofere fanilor săi cele mai bune rețete și trucuri ce țin de mâncarea vegetală, care, astfel, să le ofere sațietatea necesară în această perioadă, dar și să-i țină departe de kilogramele în plus. Astfel, celebrul nutriționist vorbea în trecut despre beneficiile fulgilor de drojdie inactivă, care sunt o adevărată comoară pentru persoanele care țin post.
„Ca să mai adăugăm niște proteină, punem deasupra fulgi de drojdie inactivă, pe care îi găsiți în supermarket sau la magazinele naturiste. Ei au un conținut foarte bun de proteine, 40 g de proteină pe 100 de grame, și au un gust de parmezan și reprezintă un ingredient foarte util pentru post.”, a spus Carmen Brumă pe rețelele de socializare.
Tot Carmen Brumă era și cea care sublinia cele două greșeli majore care te fac să acumulezi kilograme în plus pe timpul perioadei de post.
„Iată două posibile greșeli în post, care pot duce la îngrășare.
1. Nu mănânci suficiente proteine sau nu combini corect sursele de proteine vegetală, astfel încât să aibă toți aminoacizii esențiali, iar lucrul ăsta te face să obții greu senzația de sațietate.
2. Nu mănânci suficiente fibre, ceea ce te face să ronțăi ceva, să ciugulești ceva tot timpul, iar lucrul ăsta menține secreția de insulină, iar acest lucru favorizează problemele de sănătate, iar printre acestea și kilogramele în plus.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.
Citește și: Carmen Brumă, gustare delicioasă și sănătoasă pentru perioada postului. Edamamele, ce sunt și cum se mânâncă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete