Horoscop, vineri, 22 noiembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu, astrolog DC...
2 banane moi, foarte copate
1 fiolă esență vanilie
1/2 ceașcă ulei de floarea soarelui
1 ceașcă apă minerală gazoasă
1 ceașcă stafide și/sau alte fructe
1/2 lingură scorțișoară
1 ceașcă zahăr brun
1 plic praf de copt
2 cești făină
Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se unge o tavă de brioșe, sau se pun căpăcele din hârtie speciale pe fundul tăvii de brioșe. Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, scorțișoara și se cern, pentru niște brioșe de post mai pufoase. Separat, bananele se pasează, dar nu cu mixerul, ci cu o furculiță, pentru o textură mai neomogenă. Peste banane se toarnă și se amestecă esența de vanilie, uleiul și apa minerală și se înglobează încet amestecul uscat.Când pasta obținută este amestecată bine, se adaugă și stafidele. Dacă doriți, puteți adăuga și fructe de goji, merișor, sau alte fructe confiate, uscate, etc.Se toarnă amestecul de briose de post în formele pregătite și se dă la cuptor circa 25 de minute, sau până trec testul scobitorii.
200 g făină
3 linguri zahăr (brun, de preferat)
1 linguriță praf de copt
1 lingură ulei
2 fiole esență de vanilie
*375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)
MOD DE PREPARARE: Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți).Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.Clătitele de post se servesc cu gem, dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată etc.
Citește și: Rețetă de post: HAMBURGERI de dovleac și orez
Rețetă de Sarmale de post cu ciuperci în foi de varză
Rețetă de post, de la Cori Grămescu: Falafel - gustos și sățios
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: briose post rețetă stafide
Daniela Simulescu, astrolog DC...