Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Ingrediente:
3 ⅓ căni de orez
2 linguri de unt sărat
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
2 cepe galbene medii, tăiate cubulețe
2 tulpini de țelină, tăiate cubulețe
3 căței mari de usturoi, tocați mărunt sau presați
⅓ cană de vin alb sec
¼ cană de supă de pui
1 linguriță de sare de mare fină
¼ ceașcă de smântână groasă
parmezan ras
1 linguriță de suc de lămâie proaspăt stors
pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Într-o oală mare, vom pune uleiul de măsline și 1 lingură de unt. Adăugăm ceapa, usturoiul și țelina. Lăsăm timp de 8 minute.
După ce legumele s-au înmuiat, adăugăm vinul și supa. După ce a dat în clocot, reducem la un foc mediu și lăsăm lichidul să se reducă la jumătate.
Adăugăm orezul clătit și sarea și amestecăm.
Adăugăm smântâna groasă, 1 lingură de unt și parmezanul. Se amestecă. Gustăm de sare. Lăsăm 1 minut.
Se ia de pe foc, se adaugă sucul de lămâie și se amestecă.
Se ornează cu parmezan suplimentar și pătrunjel tocat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: orez retete risotto
Daniela Simulescu, astrolog DC...