Rețetă delicioasă de weekend: Foietaj cu mere
Data publicării:
Foietajul de mere este o rețetă excelentă de toamnă, perfectă de savurat cu întreaga familie.

Ingrediente:

  • 1 pachet foietaj congelat, care se folosește decongelat
  • 4-5 mere potrivite
  • 3 linguri zahăr
  • 3 lingurițe amidon de porumb
  • scorțișoară
  • zahăr pudră pentru pudrat

 

Mod de preparare:

 

Se scoate foietajul de la congelator și se lasă la dezghețat pe masă (nu se lasă sa ajunga la temperatura camerei).

Între timp, se curăță de coajă merele și se dau prin răzătoare.

Într-o tigaie, se pune untul la topit, după care se adaugă merele scurse, scorțișoara după gust și zahărul.

Se amestecă la foc mic până când începe să se se lege compoziția.

Se taie pătrate din aluat, se pune o linguriță de umplutura în mijloc, se pliază și se închide pe margine cu o furculiță. După ce se așează în tavă, se fac tăieturi deasupra cu un cuțit bine ascuțit.

Se dau la cuptorul încins pentru aproximativ 15 minute.

Cătălin Scărlătescu dezvăluie cea mai bună rețetă de sarmale. Ingredientul secret al bucătarului chef

 

Prăjitură cu vișine, caise și cremă de mascarpone. Rețeta lui Vlăduț de la Neața cu Răzvan și Dani

Ingrediente pentru blatul de pandișpan cu fructe:

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de unt topit
  • 1 praf de sare
  • 150 gr vișine fără sâmburi
  • 8-10 caise tăiate în jumătăți

Ingrediente pentru crema de mascarpone cu frișcă:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frișcă bătută
  • 250 gr brânză tartinabilă
  • 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru decor:

  • 200 gr fistic tocat
  • caise și vișine
  • jeleu de caise

Mod de preparare:

Se începe cu prepararea pandișpanului cu fructe, iar prima dată se separă albușurile de gălbenușuri.

Albușurile se bat spumă cu puțină sare, apoi trebuie adăugat zahărul, treptat, în timp ce se bat continuu cu un tel sau cu mixerul. Gălbenușurile se amestecă cu untul topit și răcit. Apoi se încorporează cu grijă, în compoziția de gălbenușuri bezeaua de albușuri, adăugată puțin câte puțin. Se amestecă compoziția cu ajutorul unei spatule, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține aerată.

Se pune într-o tavă de copt hârtie de copt și se întinde compoziția de pandișpan în ea. Înfige vișinele din loc în loc, urmărind să le așezi cu partea laterală în sus și deschizăturile să vină în interior, pentru a nu se scurge sucul din ele, în timpul în care stă în cuptor.

Deasupra pandișpanului, se așează caise cu deschizătura în sus. Și la acestea, așezate astfel, sucul va rămâne în interior, fără a se prelinge în compoziție. Caisele se așează peste blatul de pandișpan așa încât să avem la fiecare porție câte o jumătate de caisă.

Pandișpanul cu vișine și caise se coace pentru 35 de minute, la 170 de grade, iar la final se verifică cu o scobitoare.

Între timp se pregătește crema de mascarpone. Amestecăm într-un bol mascarponele cu frișca bătută, brânza tartinabilă și zahărul pudră, iar după omogenizare crema se pune la rece, până când se răcește și blatul de pandișpan cu vișine și caise.

După răcirea acestuia, crema se întinde în strat uniform peste el și, pentru decor, se presară deasupra fistic mărunțit. Decorăm prăjitura cu jumătăți de caise umplute cu jeleu de caise și vișine.

Salata SPECTACOLA. L-am inspirat pe Chef Salvo Lo Castro să creeze o rețetă specială de vară / EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: foietaj de mere  prajitura  rețetă 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox




pixel