Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
250 gr. bulgur/
2 vinete medii
3 ardei gras roșu (mai mare)
4 roșii mari
2 cepe
3- 4 grăunți de usturoi
3 linguri de ulei
legătură pătrunjel verde
sare, piper (după gust)
Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat până când terminăm prepararea legumelor (cca o jumătate de oră). Cu cât stă însă mai mult la înmuiat, cu atât va fierbe mai repede. Se curăță, se spală ceapa, ardeiul și se taie cubulețe (nu foarte mici).Se spală, se decojesc roșiile și se taile cubulețe (nu foarte mici). Se spală și se taie mărunt pătrunjelul.Se curăță și se taie mic usturoiul.
Se spală vinetele și se taie cuburi (cu tot cu coajă). .După ce se pregătesc astfel toate legumele, într-un vas teflonat (să nu se lipească) mai mare, se pune uleiul și ceapa și se lasă 3-4 minute să se soteze. Când ceapa s-a înmuiat puțin și începe să sticlească, se adaugă ardeiul gras, se amestecă și se lasă pe foc 3-4 minute să se înmoaie puțin și acesta.
Când s-a înmuiat puțin și ardeiul, se adaugă vinetele, se amestecă și se lasă pe foc 3-4 minute să se înmoaie și acestea.-După ce vinetele s-au înmuiat foarte puțin, se adaugă roșiile și usturoiul, se amestecă și se lasă pe foc până când amestecul începe să fiarbă.
In timp ce mancarea fierbe, se adaugă sarea și boabele de bulgur scurse de apă, se amestecă încet și se lasă să fiarbă în continuare la foc mic amestecând din când în când să nu se lipească.
Deși bulgurul va fierbe în sosul lăsat de legume, spre sfârșit, când acesta este aproape fiert mai este necesar ca să picurați câte puțină ( nu toată o dată) apă fiartă (nu vă trebuie mai mult de un pahar de apă), până când bulgurul este fiert bine.
Când bulgurul este gata, grâul este fiert, se potrivește de sare și piper, se amestecă, se oprește focul și se presară deasupra pătrunjelul verde tocat.
Bulgurul fiind foarte consistent, se servește simplu, cald, dar este foarte bun și rece. ( Sursa: gustos.ro )
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bulgur post rețetă