Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
250 g făină
150 g afine
50-100 g nucă de cocos
170 g zahăr
2 linguriţe praf de copt
1-2 ouă mici
120 ml lapte
2 fiole esenţă de vanilie
75 ml ulei
Preîncălzește cuptorul. Unge cu ulei și tapetează cu hârtie de brioșe o formă specială de copt.
Într-un bol mediu, combină ingredientele uscate (făina, zahărul, fulgii de cocos, praful de copt, sarea).
Într-un alt bol, bate ouăle, adaugă uleiul, laptele, esența de vanilie și apoi adaugă peste ingredientele uscate. Adaugă și afinele (spălate în prealabil), amestecă ușor cu o spatulă.
Repartizează, în mod egal, compoziția în formele din tava de brioșe. Dacă vrei, mai presară un pic de zahăr deasupra și fulgi de cocos.
Dă la cuptor pentru circa 25 de minute sau până când se rumenesc bine (poți verifica dacă sunt făcute introducând o scobitoare în brioșe: dacă aluatul nu se prinde de ea, poți să le scoți din cuptor.)
INGREDIENTE:
3 bucati banane (mari, coapte)
3 bucati ouă
300 g faina de migdale
1 plic Praf de copt
1 praf sare
0,5 lingurite scortisoara
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Incingem cuptorul la 180°. Tapetam cu hartiute speciale sau spray non-stick o tava pentru briose.
Intr-un blender punem bananele taiate bucatele, ouale, praful de copt, scortisoara, vanilia. Amestecam foarte bine. Adaugam faina de migdale, amestecam din nou. Daca adaugam afine sau ciocolata, acum e momentul, insa le amestecam cu spatula si nu cu blenderul. Umplem chesele pentru briose astfel incat sa fie ¾ pline. Coacem briosele 20-25 minute sau pana trec testul scobitorii. Le lasam apoi sa se raceasca in tava pana ajung la temperatura camerei.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: briose desert rețetă
Iată ce-ți rezervă astrele...