Rețetă desert: Prăjitură cu gem și nuci
Data publicării:
Prăjitura cu gem și nuci se prepară foarte rapid și este un adevărat deliciu.

Ingrediente (10 porții)

Foile:

500 g făină

150 g unt

100 g zahăr

100 ml lapte

2 ouă

1 lămâie

amoniac

Umplutură:

400 g miez de nucă

600 g gem de prune

200 g ciocolată

MOD DE PREPARARE:

Se amestecă ouăle cu zahărul și untul moale. Se adaugă laptele și la final făina și amoniacul stins în 2 linguri de suc de lămâie. Se frământă ușor și se lasă 2 ore la rece. Se împarte aluatul în 3. Se întind foi și se coc pe rând, pe dosul tăvii de cuptor unsă cu unt.

Se macină miezul de nucă și se amestecă cu gemul.

Se montează prăjitura. Se pune o foaie și se întinde jumătate din cantitatea de gem cu nucă. Se pune a doua foaie, se întinde restul de umplutură și se acoperă cu ultima foaie. Se topește ciocolata pe baie de abur și se toarnă pe prăjitură. Se nivelează cu lama unui cuțit și se presară nucă măcinată.

POFTĂ BUNĂ!

Cornulețe cu ciocolată din 3 ingrediente

INGREDIENTE:

1 ou

1 lingură apă

250 g aluat foitaj

150 g ciocolată fulgi sau răzuită

MOD DE PREPARARE:

Încinge cuptorul la 180 de grade şi tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Bate oul într-un castron şi adaugă apa când amesteci.

Presară făină pe suprafaţa de lucru şi întinde aluatul franţuzesc cu un făcăleţ, până obţii un pătrat cu latura de 40 cm.

Taie aluatul în drepturnghiuri de circa 8/4 cm, apoi taie dreptunghiurile astfel formate în jumătăţi, pe diagonală.

Pune câte două linguriţe de fulgi de ciocolată, sau ciocolată răzuită în centrul fiecărui triunghi şi rulează de la marginea mare, spre vârful triunghiului, astfel încât să obţii cornuleţe.

Îndoaie puţin cornuleţele, ca să arate ca o semilună şi aşază fiecare bucată în tavă, cu partea rulată ultima dedesubt, ca să nu se desfacă la copt.

Unge cornuleţele cu oul bătut şi dă la cuptor circa 25 de minute, până ce croissantele devin aurii.

Rețetă: PANDIȘPAN CU LĂMÂIE

INGREDIENTE:

450 g făină albă

230 ml lapte

180 g zahăr alb

190 ml ulei de floarea soarelui

20 g praf de copt

15 ml esență de vanilie

coaja rasă de la o lămâie

zahăr pudră pentru decor

MOD DE PREPRARE:  Ouăle și zahărul se bat cu ajutorul unui mixer, până când capătă consistența unei creme spumoase.Se adaugă pe rând laptele, uleiul, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie.În amestecul omogenizat se toarnă în ploaie făina și praful de copt.Se încorporează cu ajutorul unei spatule, amestecând bine, pentru a nu rămâne cocoloașe.Aluatul se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează cu ajutorul unei spatule.Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de jumătate de oră sau până trece testul scobitorii.Prăjitura se scoate de la cuptor și se lasă cinci minute să se odihnească înainte de a o pudra cu zahăr pudră.Se lasă să se răcească timp de un sfert de ceas înainte de a o tăia.Se servește simplă, cu un pahar de lapte sau de ceai, sau cu puțină înghețată!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului:   desert  prajitura  rețetă 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel