Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Pentru blat
7 albușuri
300 grame zahăr
3 linguri de apă clocotită
2 linguri de zeamă de lămâie
200 grame nucă de cocos (se păstreaza de aici 2-3 linguri pentru ornat)
3 linguri de făină
1 plic zahăr vanilat
Pentru crema de cocos
200 grame unt
7 gălbenușuri
1 plic zahăr vanilat
150 de grame de zahăr pudră
50 de grame de nucă de cocos
1 lingură de lapte + Glazură de ciocolată
Bate albușurile cu zahărul spumă tare, adăugând pe rând câte o lingură de apă clocotită și cele două linguri de zeamă de lămâie. Bate încontinuu 2-3 minute. Apoi încorporează, încet și cu mișcări largi, nuca de cocos, făina și zahărul vanilat. Întinde aluatul rezultat uniform în tavă. Dă-l la copt la foc potrivit cam 20-25 de minute. Dacă ai cuptor electric bagă-l la 180 de grade, în jur de 45 de minute.
Crema
Freacă gălbenușurile cu zahărul pudră și cu o lingură de lapte la bain-marie (pînă capătă consistența unei ciulamale). Lasă la răcit. Într-un castron separat freacă untul cu zahărul vanilat cu un mixer, până se omogenizează. Adaugă, amestecând continuu, câte o lingură din crema făcută la bain-marie. La final încorporează și cocosul.
După ce s-a răcit blatul, pune crema peste blat. Glazura de ciocolată o faci exact cum scrie aici și o întinzi uniform peste prăjitură cât încă este caldă. La final, presară și nuca cocos păstrată pentru ornat. ( sursa: reteta.unica.ro)
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cocos desert prajitura rețetă
Iată ce-ți rezervă astrele...