Rețetă dietetică: Cum prepari cel mai bun somon pe pat mediteraneean de legume
Data publicării:
Somonul pe pat mediteraneean de legume este o rețetă sănătoasă, care se prepară foarte ușor. 

Ingrediente (2 porții)

100 g unt

2 bucăți file de somon

1 dovlecel

2 ardei grași

2 morcovi

1 lămâie

ulei

sare

piper

Mod de preparare:

Se presară somonul cu sare și piper și se unge cu ulei. Se frige pe grătar, câte 10 minute pe fiecare parte.

Se curăță și se spală toate legumele. Se taie bastonașe. Se încinge untul și se sotează toate legumele. Se presară cu sare și piper și se stropesc cu suc de lămâie.

Se montează un pat de legume pe două farfurii și se adaugă file de somon.

 

Somon la tigaie cu garnitură de orez și sos de lămâie

INGREDIENTE

1 file de somon de 650g

condiment de peste

sare

1 cub de unt

Pentru sos:

160g unt

1 lamaie

6 linguri smantana pentru gatit 18%

patrunjel verde

sare

piper

Pentru garnitura:

1 cana mare de orez

3 cani de apa

1 cub condiment 

sare

1 cub de unt

1 varf de sofran

 

MOD DE PREPARARE: 

Pentru inceput punem orezul la fiert cu condimentele, iar cand a scazut apa adaugam untul, amestecam si dam deoaparte.  

Pentru sos, il pregatim in timp ce avem orezul la foc, el trebuie sa fie caldut, ca odata ce isi pierde temperatura, el se ingroasa. Deci, stoarcem lamaia si incalzim sucul intr-un ibric, adaugam untul si amestecam continuu la foc mic pana se topeste, pe urma adaugam smanatana de gatit, amestecam energic si la final sare, piper, inchidem focul si presaram patrunjel verde. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.

Pentru somon:     Curatam fileul de somon, il portionam in bucati potrivite, apoi il condimentam cu sare si condiment de peste.  Intr-o tigaie incapatoare, punem untul, iar cand s-a incins, adaugam somonul si il prajim cateva minute pe fiecare parte, pana prinde o culoare aurie.  Cand este gata, scoatem bucatile pe un platou.

  Servim cu orez si sos de lamaie, alaturi de un pahar de vin!   

 

Somon la grătar cu pesto de busuioc

INGREDIENTE: 

Pentru somon:

600 g file de somon dezosat, pe care îl tăiați în bucăți cu grosimea de 4 cca 3 cm

35 ml ulei de măsline de calitate

35 ml zeamă de lămâie proaspătă

sare

piper negru măcinat

 

Pentru sosul de busuioc:

un pumn de busuioc proaspăt

80 ml vin alb sec

250 ml smântână pentru frișcă

2 căței de usturoi

2 linguri de zeamă de lămâie

60 g untpiper negru măcinat

sare

 

MOD DE PREPARARE: 

Spălați fileurile de somon în apă, uscați cu un prosop de bucătărie, ungeți pe ambele părți cu ulei de măsline și puneți pe farfurie.  Turnați zeama de lămâie peste somon, sărați și piperați. În mixer puneți busuiocul, vinul alb, usturoiul și amestecați până obțineți un amestec fin. Încingeți tigaia, puneți în ea sosul de busuioc, adăugați smântâna, aduceți la punctul de fierbere, amestecați din când în când și la foc moderat reduceți sosul aproximativ 15 minute.

 Când volumul sosului de busuioc scade la aproximativ jumătate, adăugați zeama de lămâie și untul. Sărați, piperați, amestecați și luați tigaia de pe foc, acoperiți cu un capac și puneți tigaia la o parte.  Încingeți grătarul, curățați grilajul, ungeți-l cu ulei de măsline și la temperatura înaltă preparați somonul la grătar pe fiecare parte aproximativ 4 minute.

 Când somonul este ferm la atingere, îl puneți pe farfurie, turnați peste el sosul de busuioc și serviți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului:   rețetă  somon 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel