Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
100 g unt
2 bucăți file de somon
1 dovlecel
2 ardei grași
2 morcovi
1 lămâie
ulei
sare
piper
Se presară somonul cu sare și piper și se unge cu ulei. Se frige pe grătar, câte 10 minute pe fiecare parte.
Se curăță și se spală toate legumele. Se taie bastonașe. Se încinge untul și se sotează toate legumele. Se presară cu sare și piper și se stropesc cu suc de lămâie.
Se montează un pat de legume pe două farfurii și se adaugă file de somon.
INGREDIENTE
1 file de somon de 650g
condiment de peste
sare
1 cub de unt
Pentru sos:
160g unt
1 lamaie
6 linguri smantana pentru gatit 18%
patrunjel verde
sare
piper
Pentru garnitura:
1 cana mare de orez
3 cani de apa
1 cub condiment
sare
1 cub de unt
1 varf de sofran
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput punem orezul la fiert cu condimentele, iar cand a scazut apa adaugam untul, amestecam si dam deoaparte.
Pentru sos, il pregatim in timp ce avem orezul la foc, el trebuie sa fie caldut, ca odata ce isi pierde temperatura, el se ingroasa. Deci, stoarcem lamaia si incalzim sucul intr-un ibric, adaugam untul si amestecam continuu la foc mic pana se topeste, pe urma adaugam smanatana de gatit, amestecam energic si la final sare, piper, inchidem focul si presaram patrunjel verde. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.
Pentru somon: Curatam fileul de somon, il portionam in bucati potrivite, apoi il condimentam cu sare si condiment de peste. Intr-o tigaie incapatoare, punem untul, iar cand s-a incins, adaugam somonul si il prajim cateva minute pe fiecare parte, pana prinde o culoare aurie. Cand este gata, scoatem bucatile pe un platou.
Servim cu orez si sos de lamaie, alaturi de un pahar de vin!
INGREDIENTE:
Pentru somon:
600 g file de somon dezosat, pe care îl tăiați în bucăți cu grosimea de 4 cca 3 cm
35 ml ulei de măsline de calitate
35 ml zeamă de lămâie proaspătă
sare
piper negru măcinat
Pentru sosul de busuioc:
un pumn de busuioc proaspăt
80 ml vin alb sec
250 ml smântână pentru frișcă
2 căței de usturoi
2 linguri de zeamă de lămâie
60 g untpiper negru măcinat
sare
MOD DE PREPARARE:
Spălați fileurile de somon în apă, uscați cu un prosop de bucătărie, ungeți pe ambele părți cu ulei de măsline și puneți pe farfurie. Turnați zeama de lămâie peste somon, sărați și piperați. În mixer puneți busuiocul, vinul alb, usturoiul și amestecați până obțineți un amestec fin. Încingeți tigaia, puneți în ea sosul de busuioc, adăugați smântâna, aduceți la punctul de fierbere, amestecați din când în când și la foc moderat reduceți sosul aproximativ 15 minute.
Când volumul sosului de busuioc scade la aproximativ jumătate, adăugați zeama de lămâie și untul. Sărați, piperați, amestecați și luați tigaia de pe foc, acoperiți cu un capac și puneți tigaia la o parte. Încingeți grătarul, curățați grilajul, ungeți-l cu ulei de măsline și la temperatura înaltă preparați somonul la grătar pe fiecare parte aproximativ 4 minute.
Când somonul este ferm la atingere, îl puneți pe farfurie, turnați peste el sosul de busuioc și serviți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: rețetă somon
Iată ce-ți rezervă astrele...