Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
INGREDIENTE:
2 cepe mari (cca 350 gr)
2 ardei kapia (unul verde si altul rosu; sau ambii rosii)
1 rosie coapta (cca 200 gr)
100 gr linte verde
1/4 legatura patrunjel
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita piper negru rasnit
sare
5 linguri ulei de masline
3 oua
MOD DE PREPARARE: Se pune lintea spalata la fiert cu multa apa si 2 foi de dafin. Dureaza aprox 20 minute la foc mic, sa nu explodeze. Veti avea nevoie de 200 gr linte fiarta. In uleiul incins se calesc cepele si ardeii tocate cubulete marunte. Se calesc la foc mic, amesteca din cand in cand pana legumele sunt foarte moi, in jur de15-20 minute, fara sa le lasati sa se rumeneasca. Se presara cu sare in timpul calirii.Se adauga rosia data pe razatoare si patrunjelul tocat si se mai fierbe totul 5 minute, pana vedeti ca grasimea se aduna sus la marginile cratitei.Se adauga chimionul macinat si piperul si se mai da un clocot.Se scurge lintea si se adauga in ghiveci impreuna cu 200 ml apa de pe linte. Se mai fierbe totul 2 minute, ca sa se amestece aromele. Se drege de sare.Se serveste lintea calda cu un ou ochi moale deasupra.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: legume ouă rețetă
Anca Hâncu, doctor în...