Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Cotletul de porc la cuptor, cu legume, mirodenii și costițe sigur te va cuceri, atât pe tine, cât și pe invitații tăi, pentru că are o aromă deosebită și este foarte suculent.
Ingrediente
1 kg cotlet de porc,
8 coaste afumate de porc,
ciuperci champignon,
6 cartofi,
150 ml vin alb,
400 ml apă,
Sare
2-3 căței de usturoi,
O crenguță de rozmarin,
50 ml ulei de floarea soarelui,
3 linguri ulei de măsline aromatizat cu busuioc,
cimbru, oregano, busuioc, coriandru, boia dulce
Mod de preparare
1. Cotletul de porc trebuie tăiat, însă nu până jos, mai mult îl crestăm. Ungem carnea cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingem usturoiul tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin.
2. Așezăm cotletul într-o tavă pentru friptură, în care am pus un strat subțire de ulei de floarea soarelui și coastele afumate.
3. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem. Același lucru îl facem și cu ciupercile. Odată tăiate și curățate, aceste ingrediente trebuie să le presărăm în tava, alături de carne și coastele afumate. Peste turnăm vin și apă. Preăsărm mirodeniile, sare, piper și puțin ulei aromatizat.
4. Băgăm tava la cuptor. Este important ca la jumătatea timpului să scoatem tava din cuptor, să ungem carnea cu sosul din tavă și să întoarcem carnea pe partea cealaltă. Carnea trebuie să stea în cuptor aproximativ 1 h 40 de minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Diete
Tagurile articolului: cina coaste de porc cotlet de porc retete
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...