Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani: Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe
Data publicării:
Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani propune o rețetă delicioasă de desert, perfectă de savurat în weekend.

Ingrediente pentru aluat fraged:

  • 800 gr făină 
  • 500 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 400 gr migdale măcinate foarte fin
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru glazură:

  • 400 gr ciocolată albă
  • coaja răzuită de la o portocală
  • căpșuni
  • zmeură
  • afine
  • boabe de cafea trase în ciocolată
  • fructe confiate
  • migdale

Mod de preparare

Se începe cu prepararea aluatului fraged care necesită un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi decupat sub formă de biscuiți, cam 30 de minute.

După care, se cerne făina într-un bol încăpător și se adaugă peste ea făina de migdale, zahărul pudră și sarea. Apoi se adaugă untul rece, tăiat în cuburi și cele patru ouă. Cu ajutorul degetelor se amestecă bine ingredientele până când se obține un aluat compact, dar ușor nisipos.

Aluatul pentru biscuiți se modelează sub formă de rulou, se împachetează în folie alimentară și se pune la congelator pentru 35-40 de minute, pentru a putea fi tăiat în grosime de un cm cu cuțitul, ca pe feliile de salam.

Se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Aluatul se taie cu un cuțit cu lama ascuțită în rondele de 1 cm grosime. Se așază biscuiții astfel formați în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi se lasă la răcit.

Apoi se prepară glazura de ciocolată albă și se decorează biscuiții.

Pentru glazură, se topește ciocolata pe baie de aburi. Se adaugă coaja de portocală răzuită fin și se amestecă pentru omogenizare. Coaja de portocală va aromatiza foarte plăcut glazura de ciocolată. Biscuiții se tartinează cu această glazură, iar deasupra se decorează, după imaginație și după gust, cu fructe proaspete, cu fructe confiate, boabe de cafea trase în ciocolată, migdale, etc.

Acestea pot fi ținute copate, într-un borcan, adică într-un loc uscat, chiar și pentru 30 de zile, după cum dezvăluie chiar bucătarul. 

Citește și: Rețeta lui chef Nicolai Tand: Pui cu măsline și năut

Andreea Marin, rețetă de DIETĂ: Supă cremă de legume cu dovleac dulceag

Rețetă de kafta cu sos de iaurt. Mâncare libaneză preparată la "Neatza cu Răzvan și Dani"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: biscuti  rețetă  vladut 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Adrian Minune,Selly, captură video youtube/ Selly

Cea mai mare sumă câștigată de Adrian Minune la o nuntă. Selly, șocat: „Într-o seară? Incredibil”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel