Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani: Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe
Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani propune o rețetă delicioasă de desert, perfectă de savurat în weekend.

Ingrediente pentru aluat fraged:

  • 800 gr făină 
  • 500 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 400 gr migdale măcinate foarte fin
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru glazură:

  • 400 gr ciocolată albă
  • coaja răzuită de la o portocală
  • căpșuni
  • zmeură
  • afine
  • boabe de cafea trase în ciocolată
  • fructe confiate
  • migdale

Mod de preparare

Se începe cu prepararea aluatului fraged care necesită un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi decupat sub formă de biscuiți, cam 30 de minute.

După care, se cerne făina într-un bol încăpător și se adaugă peste ea făina de migdale, zahărul pudră și sarea. Apoi se adaugă untul rece, tăiat în cuburi și cele patru ouă. Cu ajutorul degetelor se amestecă bine ingredientele până când se obține un aluat compact, dar ușor nisipos.

Aluatul pentru biscuiți se modelează sub formă de rulou, se împachetează în folie alimentară și se pune la congelator pentru 35-40 de minute, pentru a putea fi tăiat în grosime de un cm cu cuțitul, ca pe feliile de salam.

Se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Aluatul se taie cu un cuțit cu lama ascuțită în rondele de 1 cm grosime. Se așază biscuiții astfel formați în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi se lasă la răcit.

Apoi se prepară glazura de ciocolată albă și se decorează biscuiții.

Pentru glazură, se topește ciocolata pe baie de aburi. Se adaugă coaja de portocală răzuită fin și se amestecă pentru omogenizare. Coaja de portocală va aromatiza foarte plăcut glazura de ciocolată. Biscuiții se tartinează cu această glazură, iar deasupra se decorează, după imaginație și după gust, cu fructe proaspete, cu fructe confiate, boabe de cafea trase în ciocolată, migdale, etc.

Acestea pot fi ținute copate, într-un borcan, adică într-un loc uscat, chiar și pentru 30 de zile, după cum dezvăluie chiar bucătarul. 

Citește și: Rețeta lui chef Nicolai Tand: Pui cu măsline și năut

Andreea Marin, rețetă de DIETĂ: Supă cremă de legume cu dovleac dulceag

Rețetă de kafta cu sos de iaurt. Mâncare libaneză preparată la "Neatza cu Răzvan și Dani"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 14 mai, 13:02

Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani

Dani Oțil, ajuns în culmea disperării: ”M-au părăsit. Nu glumesc”. Prezentatorul TV s-a plâns în direct

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dezvăluiri neașteptate: ”El este iubitul meu”. Fanii au rămas uimiți

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, apariție de infarct. Cântăreața a pus pe ea doar haine transparente FOTO

Captură video Youtube/ Adevaruri ascunse

Horoscop rune 27 iunie-3 iulie 2022. Zodia protejată divin. Mihai Voropchievici: ”Sunt protejaţi de toate forţele malefice”

Valentin Uritescu a murit

Bogdan Uritescu, dezvăluiri cutremurătoare din ultimele clipe de viață ale tatălui său, Valentin Uritescu: ”Ne-au zis că nu iese viu”

Sursa foto: Alexandra Ungureanu, Instagram

Ce a făcut Alexandra Ungureanu cu premiul de la ”Bravo, ai stil!”: ”Mi-am cumpărat un...”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Captură video Youtube/ Românii au Talent

Drama neștiută a lui Florin Călinescu. Fiul omului de televizune s-a sinucis, la doar 24 de ani

Sursa foto: Dorin Lojigan, facebook

Scandal după moartea lui Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei Compact. Adrian ”Coco” Tinca: ”Paul Ciuci este un tip care nu are niciun sentiment”

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Sursa foto: pexels.com

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV

Sursa foto: unsplash, autor Julian Hochgesang

Trucul simplu care îți răcorește mașina încinsă în câteva secunde. Trebuie să-l încerci vara asta