Rețeta lui Vlăduț de la "Neatza cu Răzvan și Dani". Prăjitură în straturi cu cremă de vanilie, pandișpan cu mac și bezea cu nucă
Data publicării:
Prăjitură delicioasă cu cremă de vanilie și pandișpan de mac, perfectă de preparat în weekend.

Ingrediente pandișpan cu mac:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de unt topit sau ulei
  • sucul și coaja de la o lămâie
  • 3 linguri de făină
  • 3 linguri de mac
  • 1 praf de sare

Ingrediente crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 10 gălbenușuri de ouă
  • 3 linguri de făină
  • 200 gr de zahăr
  • 3 lingurițe cu esență vanilie
  • 1 praf de sare
  • 250 gr unt cu 82% grăsime

Ingrediente pentru straturile de bezea cu nucă:

  • 10 albușuri
  • 500 gr de zahăr
  • 200 gr de nucă măcinată fin
  • un praf de sare
  • ulei sau unt pentru uns hârtia de copt

Mod de preparare:

Începe cu prepararea blatului de pandișpan, pentru că necesită un timp mai îndelungat de coacere. 

Așadar, pornește cuptorul  la 180 de grade Celsius, pentru a se încălzi.

Separă albușurile de gălbenușuri, presară sare peste albușuri și bate-le cu mixerul. Când devin spumoase, adaugă, treptat, zahărul și sucul de lămâie. Când obții o bezea adaugă, pe rând: gălbenușurile, coaja de lămâie, macul și făina.

Întinde blatul de pandișpan cu mac în forma de copt tapetată cu hârtie la bază și unsă cu unt topit sau ulei. Pune tava la cuptor și coace blatul pentru 20-25 de minute, la 180de grade Celsius.

Pentru crema de vanilie, amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, până când acestea se topesc. Adaugă puțin lapte rece și făina, omogenizează compoziția, iar apoi adaugă laptele fierbinte. Amestecă intens în timp ce adaugi laptele, pentru a nu se forma cocoloașe. Fierbe crema la foc mediu amestecând continuu, până când devine consistentă. După ce stingi focul, adaugă vanilia și lasă crema să se răcească.

Când crema este bine răcită, trebuie să încorporezi în ea untul moale, adăugat treptat.

Pentru blaturile de bezea cu nucă se mixează bine albușurile, după care se adaugă zahărul și se mixează până când se obține o bezea, după modelul celei de sus.

Se folosește o spatulă, pentru a încorporarea miezului de nucă măcinat fin. Trebuie să împarți compoziția în două părți egale pe care să le întinzi în două tăvi de dimensiunea pandișpanului cu mac. 

Cele două foi de bezea cu nucă se coc tot la 180 de grade Celsius pentru 12-15 minute, cu ventilație.

Când s-a răcit atât crema, cât și cele trei blaturi, poți asambla prăjitura în aceeași tavă în care am copt-o.

Se așează la bază o foaie de bezea și se întinde peste ea jumătate din cremă. Adaugă blatul de pandișpan cu mac, apoi cealaltă jumătate din cantitatea de cremă. Deasupra se așează a doua foaie de bezea și se lasă totul la frigider pentru două ore. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bezea  mac  prajitura  rețetă  vanilie  vladut 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel