Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
INGREDIENTE:
450 g făină albă
230 ml lapte
180 g zahăr alb
190 ml ulei de floarea soarelui
20 g praf de copt
15 ml esență de vanilie
coaja rasă de la o lămâie
zahăr pudră pentru decor
MOD DE PREPRARE: Ouăle și zahărul se bat cu ajutorul unui mixer, până când capătă consistența unei creme spumoase.Se adaugă pe rând laptele, uleiul, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie.În amestecul omogenizat se toarnă în ploaie făina și praful de copt.Se încorporează cu ajutorul unei spatule, amestecând bine, pentru a nu rămâne cocoloașe.Aluatul se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează cu ajutorul unei spatule.Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de jumătate de oră sau până trece testul scobitorii.Prăjitura se scoate de la cuptor și se lasă cinci minute să se odihnească înainte de a o pudra cu zahăr pudră.Se lasă să se răcească timp de un sfert de ceas înainte de a o tăia.Se servește simplă, cu un pahar de lapte sau de ceai, sau cu puțină înghețată!
POFTĂ BUNĂ!
Rețetă: Negrese PALEO fără făină și fără zahăr
INGREDIENTE:
1/2 ceașcă pudră de cocos
1/2 ceașcă pudră cacao
1/2 ceașcă unt de cocos
3 ouă
1/2 ceașcă miere naturală de albine
coaja rasă de la o lămâie
50 g alune sau nuci pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Se încinge cuptorul la 150 de grade şi se unge cu unt sau ulei un vas de yena sau o tavă mai înaltă. Se amestecă toate ingredientele cu grijă, fie manual, fie într-un blender sau robot de bucătărie. Se toarnă aluatul de negrese paleo şi se coace circa 30 de minute, până ce scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată. Se lasă la răcit circa 30 de minute înainte de tăiat şi servit.Păstrate departe de aer, se menţin proaspete câteva zile la temperatura camerei sau la frigider.
INGREDIENTE
Pentru baza tartei:
1 albuș
70 g făină integrală
30 g fulgi de ovăz
1 lingură zahăr
Pentru crema de lămâie:
200 ml lapte
1,5% grăsime sau lapte vegetal fără zahăr
sucul și coaja de la jumătate de lămâie
1 linguriță de amidon
1 gălbenuș
1 ou
15 picături îndulcitor care se poate folosi la gătit
Pentru topping (opțional):
30 g cremă de brânză light
3 picături îndulcitor care se poate folosi la gătit
MOD DE PREPARARE: Se amestecă toate ingredientele pentru baza tartei. Nu se amestecă foarte mult pentru a nu dezvolta glutenul.Se gresează o formă de tartă. Aluatul obținut anterior se întinde în forma de tartă. Se gătește în cuptorul preîncălzit 10 minute sau până capătă o culoare ușor maronie.Într-o cratiță se adaugă laptele și amidonul. Se amestecă și se pune la foc mediu. Se continuă amestecarea până ce compoziția se îngroașă (3-5 minute).Se ia de pe foc și se adaugă îndulcitorul, sucul și răzătura de lămâie. Se gustă și se mai adaugă îndulcitor sau suc de lămâie, după gust. Se adaugă gălbenușul și oul întreg. Se amestecă.Se pune iar la foc mediu și se gătește timp de 5-7 minute.Crema de lămâie se toarnă peste aluatul de tartă și se dă la rece timp de 30 de minute.Dacă se dorește, se poate adăuga un topping de cremă de brânză amestecată cu îndulcitor. Se poate decora cu răzătură de lămâie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert pandispan rețetă
Daniela Simulescu a dezvăluit...