Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
INGREDIENTE:
200 gr unt moale
180 gr zahăr brut
1/2 plic praf copt
1 ou + 1 gălbenuș
păstaie vanilie
aprox. 300 gr făină
ciocolată neagră pt ornat (100 gr e suficient)
30-40 ml lapte dulce
MOD DE PREPARARE:
Într-un castron, mixam untul zahărul și semințele de vanilie. Mixam până se topește zahărul, apoi adăugăm oul întreg, apoi gălbenușul.
Amestecăm făînă cu praful de copt și o incorporăm treptat in compoziția de unt. Amestecăm până obținem un aluat destul de consistent. Acoperim cu folie alimentară și dăm la rece pentru o ora.După ce a stat la rece, scoatem aluatul și îl framantam un pic. Formăm "suluri" subțiri de 1 cm grosime și lungime 20 cm aproximativ. Tăiem batoane de aprox. 7 cm.
Luăm o tavă prevăzută cu hârtie de copt, așezăm fursecurile și le băgăm la cuptorul încins, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute. Ele trebuie să rămână deschise la culoare, însă trebuie să fie coapte. Le scoatem și le lăsăm la răcit pe un grătar.
Topim ciocolată pe baie de aburi, adăugăm laptele. Amestecăm până se omogenizează. Ornam fursecurile cu ciocolată la capete sau după preferințe.
POFTĂ BUNĂ!
Rețetă: CIORBĂ DE MIEL
INGREDIENTE
600 g carne de miel cu os (piept, coastă, gât)
1 legatura ceapă verde
100 g morcovi
100 g păstârnac şi pătrunjel rădăcină
1 ţelină potrivit de mare
50 g unt
500 ml borş
200 ml smântână
1 gălbenuş
1 legatura pătrunjel verde
1 legatura leuştean verde
MOD DE PREPARARE
Carnea pentru ciorba de miel se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc într-o tigaie cu unt şi se adaugă imediat la supă. Se lasă să fiarbă în continuare aproximativ o oră, până când se înmoaie carnea şi toate legumele. Se scoate carnea fiartă din supă, se curăţă de oase, se taie cubuleţe şi se pune din nou la supă.
Se adaugă borşul fiert separat cu câteva fire de leuştean, se lasă să dea în clocot, se spumează şi se drege cu gălbenuş şi smântână. Se aromează cu pătrunjel şi leuştean verde tocate mărunt.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: fursecuri rețetă