Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
INGREDIENTE:
250 gr margarină
650 gr făină
150 ml apă minerală
1 linguriță praf de copt
2 plicuri zahăr vanilat
300 gr zahăr
300 gr prune fara samburi
1/2 lingurita scortisoară
1 praf de sare.
Decor: zahar farin vanilat.
MOD DE PREPARARE:
Faina (600 gr ) , zaharul (200 gr ) , vanilia, sarea, praful de copt, apa minerala și margarina tăiată cubulete se pun într-un vas. Ingredientele se amesteca bine până obținem un aluat omogen și ușor de modelat. Din aluatul obținut se oprește un sfert pentru decor. Restul de aluat se întinde într-o tava tapetata cu hârtie de copt , în strat uniform. Peste foaia de aluat se adaugă prunele tăiate cuburi amestecate cu zahar și restul de faina (50 gr). Se presară scorțișoară. Se razuie restul de aluat pe țoață suprafață prăjiturii, apoi se coace la foc potrivit pentru 40 minute , până decorul de aluat vă deveni auriu. Se lasă să se racesca complet, se pudrează cu zahar farin vanilat și se porționează după preferință.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert prajitura prune rețetă