Horoscop, vineri, 22 noiembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu, astrolog DC...
INGREDIENTE:
1/2 avocado
1 ceapă albă mică (cca 30 gr)
1/2 lingură oțet de orez
1 lingură ulei de măsline
50 gr somon afumat
1 fir mărar
sare, piper negru
MOD DE PREPARARE: Tocați ceapa cubulețe mici. Presărați sare pe ea și lăsați să stea 5 minute. Adăugați oțetul, amestecați bine și lăsați să mai stea 10 minute.Adăugati avocado tăiat cuburi, mărarul tocat, piper negru râșnit si uleiul. Amestecati.Adaugati somonul taiat cubulete sau rupt bucatele.
Se servește imediat. Pentru prânz cu orez cu susan (100 gr / portie). Pentru mic dejun cu un ou fiert (se poate adăuga si câteva roșii cherry) sau cu o felie de pâine neagra cu semințe.
Ingrediente:
-Pentru foi:
800 g faină2 oua întregi200 g unt cu min. 80% grăsime200 g zahăr pudra200 g smântână acrișoară1½ plic de amoniu pentru prăjituri (10 g) dizolvat în 3 linguri de lapte recepuțină coajă rasă de lămâiepuțină vanilie (zahăr vanilat, extract sau esență)
- Pentru cremă
4 gălbenușuriun strop de sare350 g zahăr tos50 g amidon alimentar Gustin Dr. Oetker500 ml lapte recemiezul unei păstăi de vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilat (sau extract de vanilie)coajă rasă de la o lămâiesucul stors de la 2 lămâi350 g unt cu minim 80% grăsime, moale, la temperatura camere
Mod de preparare foi
Într-un bol se pune untul, zahărul pudră, vanilia, coaja rasă de lămâie și se mixează bine. Adăugați cele 2 oua întregi și smântâna și mai amestecați puțin. Într-un alt castron dizolvați amoniul în puțin lapte rece și turnați-l peste compoziția din bolul mare. Tot acum adăugați și făina. Mixați compoziția până obțineți o bilă de aluat neted. După ce lăsați aluatul la odihnă pentru 20 de minute, împărțiți-l în 4 bile egale. Fiecare foaie trebuie pusă pe hârtie de copt și introdusă în cuptorul încins la 180 C. Foile trebuie să se rumenească, dar în același timp să rămână albe. Trebuie lăsate la copt pentru aproximativ 10 minute.
Mod de preparare cremă
Într-o oală se pun gălbenușurile, cu zahărul, sarea, vanilia și coaja de lămâie. Se mixează puțin și se adaugă și amidonul. Oala se pune pe foc mediu și se amestecă continuu, până se îngroașă.
După ce este gata, crema se lasă la răcit. Când ajunge la temperatura camerei, se stoarce zeama de lămâie și untul.
Întindeți crema uniform pe foi. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: avocado rețetă salata somon
Daniela Simulescu, astrolog DC...