Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
ceapa verde cât mai mică posibil
roșii proaspete
castraveți mici
un ardei capia
ridichi de lună mici
un fir de pătrujel
Pentru dressing avem nevoie de o linguriță de fulgi mărunți uscați de ceapă, o lingură de ierburi uscate aromate pentru salate, o lingură de oțet ( baslamic sau simplu) și o linguriță de ulei de măsline.
MOD DE PREPARARE: Preparare: se taie legumele mărunt și se amestecă cu sare și puțin piper până la omogenizare. După aceea separat într-un bol facem dressingul din oțet, ulei, fulgii de ceapă și ierburile aromate și îl turnam peste salată, în felul ăsta gustul este omogen și amestecă mai ușor. După ce am amestecat și omogenizat presărăm peste puțin pătrunjel proaspăt tocat fin.
2-3 castraveți
1 ceapă medie tăiată subțire și cu inelele separate (sau 2-3 cepe verzi tocate)
230 g smântână
60 ml oțet din cidru de mere
60 g zahăr
sare și piper după gust
1/2 linguriță de mărar tocat (opțional)
MOD DE PREPARARE: Taie castraveții în rondele subțiri și ceapa într-un castron.Într-un bol mic, amestecă smântâna, oțetul, zahărul, sarea și mărarul.Toarnă sosul peste castraveți, amestecă și dă la rece până la servire.Amestecă de câteva ori înainte să servești, ca să marinezi bine castraveții. ( sursa: retete.unica.ro)
1 castravete
3 roșii medii
1 ceapă (roșie, de preferat)
100 g măsline negre dietetice
300 g brânză feta
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță oțet balsamic
oregano,
sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Spală bine toate legumele, taie-le și adaugă-le într-un bol mare. Îți trebuie un vas cât mai mare pentru a putea amesteca în voie toate legumele, fără să dai pe dinafară.
După ce ai pregătit legumele pentru salata grecească, pregătește dressingul. Combină uleiul cu oțetul și condimentele, apoi toarnă totul peste legume,. Amestecă bine salata grecească și las-o 5 minute înainte de a servi. Nimic mai simplu!
INGREDIENTE
piper
2 lingurite zahăr
2 lingurite oțet
1 lingurita zeamă de lămâie
1 lingurita muștar dulce
2 linguri lapte
60 g maioneză
2 linguri lapte bătut/smântână
1 ceapă mică
2 morcovi mari
1 varză mare
1/2 lingurita sare
MOD DE PREPARARE:
Varza trebuie tăiată fideluță, indiferent că alegi varză albă sau varză roșie ori ambele, iar morcovul trebuie ras pe o răzătoarea medie sau mare. Ceapa se toacă foarte mărunt, cât de mult posibil. Legumele se pun într-un vas mare și le vei amesteca puțin. Într-un bol mai mic se combină maioneza, laptele bătut, laptele și muștarul cu restul de ingrediente. Tot acest amestec se pune peste legume și amestecați bine.
Salata Coleslaw se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire. Este ideală pentru masa de prânz în combinație cu orice alt preparat din carne!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: rețetă salata vara
Daniela Simulescu a dezvăluit...