Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
În rețeta clasică de șnițele, se folosesc făina și ouăle, pentru a obține textura crocantă și gustoasă. Chef Cătălin Scărlătescu a inventat însă altă metodă, cu care a dat lovitura în urmă cu 17 ani și cu care, spune el, ar fi putut deveni milionar, dacă o breveta.
„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă.
Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi“, a spus chef Scărlătescu la Antena 1.
„Se asezonează carnea cu sare, piper şi alte ierburi aromatice.
Carnea condimentată se cufundă în amestecul pe bază de unt.
Bucățile se tăvălesc prin crocantul obţinut din fulgi de porumb cu miere, zdrobiţi cât mai fin.
Șnițelele se prăjesc apoi în mult ulei”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Catalin Scărlătescu rețetă snitele
Iată ce-ți rezervă astrele...