Gina Matache, despre posibilitatea de a-și reface viața. Își dorește sau nu un partener mai tânăr decât ea?
Cătălin Scărlătescu a fost invitat în cadrul podcastului realizat de Mihai Morar pe Youtube, unde și-a dezvăluit propria rețetă secretă de burger. Este știut de toată lumea faptul că celebrul bucătar de la Antena 1 vinde anual mii de bucăți din acest preparat în cadrul festivalurilor pe care le organizează, iar toată lumea se întreabă ce pune Scărlătescu în ei de îi face atât de buni. Pentru a vă veni în ajutor, am scris mai jos trucurile inedite pe care cheful le-a dezvăluit în cadrul emisiunii online.
„Prima dată este importantă sursa de carne, după care trebuie să știi să dozezi grăsimea din interior. Aici mulți greșesc. Dacă bagi doar carne, ai o chiftea foarte uscată, trebuie să știi ce grăsime să bagi. Nu sunt nebunul care bagă 100 de condimente, eu mor când îi văd pe alții că pun și de aia, și de aia, trebuie cât mai simplă, sare și piper. Apoi, e important să știi cum să alegi sosurile, un barbeque bun, o maioneză bună, după care ai roșia, foarte clasic, foaia de salată, castravetele murat. Dulceața de ceapă trebuie să știi să o faci. Dacă nu ai scăpat puțin lichior de cireșe, degeaba. Pe urmă, e foarte simplu. Eu le dau drumul la grătar și nu au cum să greșească. O să-mi iasă toți la fel, cu același gust.
Când mai vine unul și-mi zice că îl vrea în sânge îl trimit să meargă la alt restaurant. Nu există. Burgerul e ăla pe care ți-l dau eu.”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu, în cadrul podcastullui realizat de Mihai Morar.
Peste tot auzim termenul de fine dining, însă în foarte puține bucătării de la noi din țară este cu adevărat practicat, spune Cătălin Scărlătescu. Românii nu sunt dispuși să plătească atât de mult pentru un preparat la care se muncește ore în șir, mărturisește el, motiv pentru care restaurantele deschise sub un asemenea concept au fost imediat rebranduite.
„La mine în restaurant nu face fine dining, fac doar pentru puține persoane. Să nu crezi că dacă am pus o floare în farfurie sau dacă am pus doar jumătate de porție e fine dining, nu este. Un restaurant de 60 de locuri are în spate 50 de bucătari care lucrează 20 de ore pentru acele 50 de farfurii fine dining. La noi în București se deschid și se închid, pentru că românul are o problemă, se duce afară dă toți banii pe fițe și vine în România și nu mai vrea să plătească. El n-o să înțeleagă niciodată că în Japonia kobele (n.r. tip de vită extrem de rar) costă doi lei, iar aici 3.”, a mai dezvăluit Scărlătescu.
O altă informație extrem de importantă pe care cheful de la Antena 1 a dezvăluit-o este despre preparatele pe care să nu le comanzi niciodată într-un restaurant românesc, dacă nu vrei să fii păcălit.
„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.
Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc," a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bucatar burger Catalin Scărlătescu fine dining rețetă