Rețeta secretă de pizza a lui chef Sorin Bontea. Ai nevoie doar de câteva ingrediente
Data actualizării:
Data publicării:
Sorin Bontea a dezvăluit o rețetă delicioasă de pizza de casă.

Bucătarul chef Sorin Bontea a dezvăluit în cadrul emisiunii Chefi la cuție, de pe Antena1, o rețetă delicioasă de pizza de casă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și de foarte puțină muncă pentru a o prepara, însă acesta promite că gustul va fi unul asemenea preparatelor italienești autentice.

Ingrediente blat:

- 500 g făină

- 7 g drojdie

- sare

- 320 ml apă

- ulei de măsline 30 ml

Ingrediente sos pizza:

- ulei de măsline

- usturoi

- sos de roșii

- apă

- sare, piper, zahăr

Pentru umplutură:

- gorgonzola

- mozzarella

- roșii 

- busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Prima dată ne apucăm și facem coca. Amestecăm foarte bine ingredientele pentru aluat, până se frământă foarte bine, după care se împarte în patru, pentru a obține patru pizza. Se modelează ca niște cercuri, după care se pun într-o tavă cu folie de plastic peste ele și se pun la cuptor la 30 de grade, ca să dospească mai repede. În mod normal trebuie să stea la temperatura camerei cam o oră, dacă nu ești pe fugă, explică bucătarul chef. 

În timpul acesta, se prepară sosul de pizza. Se pune uleiul de măsline pe foc, cu usturoiul tocat, până când acesta se face galben- auriu. Se adaugă sosul de roșii, apa, sare, piper și zahărul, ca să taie aciditatea roșiilor. 

Când crește, aluatul se întinde subțire, se pune în tavă și se unge cu sosul de roșii, peste care se adaugă gorgonzola, mozzarella și se bagă la cuptor. Când se scoate de la cuptor, se adaugă feliile de roșii, busuiocul, uleiul de măsline și este gata. Poftă bună!

Rețeta delicioasă de supă cremă de legumă a bucătarului Joseph Hadad: „Este naturală 100%”

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocată de porc;
  • 500 g orez;
  • 2 kg ceapa;
  • 40 g piper;
  • 45 g sare;
  • o bucată de afumătură;
  • bulion;
  • frunze de varză murată;
  • cimbru;
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestecată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.

După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.

”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.

Sorin Bontea, cea mai bună rețetă de gogoși. Secretul pentru a obține un aluat pufos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: pizza  rețetă  sorin bontea 



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel