Rețeta secretă de pizza a lui chef Sorin Bontea. Ai nevoie doar de câteva ingrediente
Data actualizării:
Data publicării:
Sorin Bontea a dezvăluit o rețetă delicioasă de pizza de casă.

Bucătarul chef Sorin Bontea a dezvăluit în cadrul emisiunii Chefi la cuție, de pe Antena1, o rețetă delicioasă de pizza de casă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și de foarte puțină muncă pentru a o prepara, însă acesta promite că gustul va fi unul asemenea preparatelor italienești autentice.

Ingrediente blat:

- 500 g făină

- 7 g drojdie

- sare

- 320 ml apă

- ulei de măsline 30 ml

Ingrediente sos pizza:

- ulei de măsline

- usturoi

- sos de roșii

- apă

- sare, piper, zahăr

Pentru umplutură:

- gorgonzola

- mozzarella

- roșii 

- busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Prima dată ne apucăm și facem coca. Amestecăm foarte bine ingredientele pentru aluat, până se frământă foarte bine, după care se împarte în patru, pentru a obține patru pizza. Se modelează ca niște cercuri, după care se pun într-o tavă cu folie de plastic peste ele și se pun la cuptor la 30 de grade, ca să dospească mai repede. În mod normal trebuie să stea la temperatura camerei cam o oră, dacă nu ești pe fugă, explică bucătarul chef. 

În timpul acesta, se prepară sosul de pizza. Se pune uleiul de măsline pe foc, cu usturoiul tocat, până când acesta se face galben- auriu. Se adaugă sosul de roșii, apa, sare, piper și zahărul, ca să taie aciditatea roșiilor. 

Când crește, aluatul se întinde subțire, se pune în tavă și se unge cu sosul de roșii, peste care se adaugă gorgonzola, mozzarella și se bagă la cuptor. Când se scoate de la cuptor, se adaugă feliile de roșii, busuiocul, uleiul de măsline și este gata. Poftă bună!

Rețeta delicioasă de supă cremă de legumă a bucătarului Joseph Hadad: „Este naturală 100%”

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocată de porc;
  • 500 g orez;
  • 2 kg ceapa;
  • 40 g piper;
  • 45 g sare;
  • o bucată de afumătură;
  • bulion;
  • frunze de varză murată;
  • cimbru;
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Prima dată, se toacă mărunt ceapa, după care aceasta se pune la călit într-o tigaie, până când prinde o culoare ușor aurie. După acest pas, urmează prepararea cărnii pentru umplutură, ce trebuie amestecată cu orezul spălat, cimbru, sare și piper. După ce am terminat, pregătim frunzele de varză murată și începem să împăturim sarmalele, spune cheful bucătar.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit spynews.

După ce am terminat de împachetat toate sarmalele, acestea vor fi puse într-o oală, unde nu trebuie să uităm să adăugăm și niște afumătură, pentru un gust și mai delicios. Acesta este trucul peste care bucătarul chef nu trece niciodată. Sarmalele sunt lăsate la fiert în jur de patru ore, până când carnea, dar și frunza, devin perfect fierte.

”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.

Sorin Bontea, cea mai bună rețetă de gogoși. Secretul pentru a obține un aluat pufos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: pizza  rețetă  sorin bontea 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel