Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Se pune carnea în apă rece cu două lingurițe de sare și lasă la fiert, până când dă primul clocot și se începe spumarea. Se fierbe carnea la foc mic timp de 15-20 de minute și se spumează supa constant.
Apoi, se adaugă ceapa întreagă, boabele de piper și încă un pic de sare.
Supa se lasă la fiert încă circa jumătate de oră, timp în care se curăță legumele.
După jumătate de oră, adăugăm și zarzavaturile și mai fierbem supa până când acestea se înmoaie. Dacă supa scade prea mult, se poate completa cu 1-2 căni de apă. Toate supele de carne se fierb la foc mic.
În final, se scot cu o spatulă toate bucățile de carne și os precum și zarzavaturile mari (ceapa) și supa se strecoară printr-o sită deasă așezată pe o oala curată. Așa se filtreaza și micile bucăți de carne și piele precum și boabele de piper. Se dezosează micile fragmente de carne fiartă (fără piele) și se pun deoparte, împreună cu pipota și inima.
Rondelele de morcov și bucățelele de carne sunt singurele care se recuperează și se reîntorc în oala cu supa strecurată, după ce fierbem găluștele de griș.
Micul dejun celebru pe TikTok: Shakshouka. Rețeta specială a bucătarului chef Joseph Hadad
Pentru găluște folosim un cântar de bucătărie! Nu facem găluștele de griș „la ochi”, pentru că vor ieși altfel de fiecare dată. Cântărim ouăle cu coajă cu tot și măsurăm exact tot atâta griș. Grișul să fie mai grunjos, nu fin ca și făina.
Se bat ouăle întregi cu furculița, apoi se adaugă treptat grișul. Acesta se adaugă câte puțin și se omogenizează compoziția după fiecare tranșă adăugată. Cam la jumătatea procesului de adăugare a grișului, se adaugă și sarea. După ce s-a încorporat grișul, compoziția se lasă 10 minute „la odihnit”. Aceasta este inițial moale, fluidă, dar după se îngroașă. Grișul absoarbe umiditatea din ou și se umflă.
Supa trebuie să fie fierbinte, să clocotească încet (la foc mic). Cu lingura umezită în prealabil în supă se modelează găluștele și se adaugă în supa care fierbe încet.
Găluștele de griș se fierb în jur de 10 minute la foc foarte mic, după care se stinge focul și se mai lasă 10 minute sub capac, în abur. La final, peste supă se poate presăra pătrunjel verde proaspăt tocat și supa poate fi servită. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Retete
Tagurile articolului: rețetă supa de galuste
Daniela Simulescu a dezvăluit...