Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă
Ingrediente:
Pentru blatul crocant
110 gr unt
75 gr zahăr
225 gr făină
3 linguri apă
Pentru blatul pufos:
4 ouă mai micuțe
4 linguri zahăr
4 linguri făină
esență vanilie, coaja de lămâie
În plus:
4 pere
zahăr pentru pere
alune
zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru blatul crocant vom mixa untul cu zaharul, 3 linguri de apa, faina. Se frământă până devine un aluat elastic. Se pune la frigider pentru 15-20 minute.
Albușurile le vom mixa cu zahărul până obținem o spumă, apoi adăugăm gălbenușurile, vanilia, coaja de lămâie și făina. Amestecăm cu mișcări de sus în jos cu o paletă.
Perele le vom tăia în jumătăți și le vom curăța de coajă și câmburi.
Aluatul pentru blatul crocant se întinde pe hârtie de copt și se pune într-o tava cu tot cu hârtia pe care l-am întins.
Peste el vom pune compoziția de blat pufos, apoi perele date prin zahăr.
Perele se vor pune cu partea scobita în jos.
Se dă la cuptor pentru 25 de minute la 180 C, apoi se scade temperatura la 160 C pentru următoarele 35 de minute.
După ce se răcește tarta cu pere se pudrează cu zahar pudra.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert rețetă tarta pere
Daniela Simulescu, astrolog DC...