Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
INGREDIENTE:
1,5 kg de oase si carne de miel (cap, găt, căzături)
3 morcovi
1 rădăcină de păstârnac
1-2 rădăcini de pătrunjel
1 bucată de rădăcină de țelină
2 cepe
1 -2 cepe verzi
1 ardei roșu
3-4 cartofi
2 linguri de ulei (pentru călit zarzavatul)
sare,
piper
cimbru uscat (optional)
500 ml borș proaspăt
leuștean verde tocat
MOD DE PREPARARE: Se pun oasele de miel și bucățile de carne într-o oală încăpătoare (de cca. 6 L). Se acoperă bine cu apă rece + 2 lingurițe cu vârf de sare și se pun pe foc. Se îndepărtează mereu spuma formată la suprafață. Între timp se curăță și spală zarzavaturile și legumele pentru ciorba de miel. Se curăță un morcov, după care se taie în rondele mai încolo, când le vine și randul legumelor. Pe restul rădăcinoaselor (păstârnac, pătrunjel, țelină și cei 2 morcovi ) se rad pe răzătoarea mare. Le puteți tăia și în cubulețe dacă doriți. Se alege o cratiță potrivită în care se pune zarzavatul ras și se călește cu 2 linguri de ulei timp de 4-5 minute, la foc mic, cu capac. Se amestecă ocazional ca să nu se prindă. Această călire le intensifică gustul, aroma și culoarea. După ce se spumează bine supa se adaugă în ea și aceste zarzavaturi călite. ASe completează cu 2 L de apa fierbinte + 1 linguriță de sare. Tot acum se pune și o crenguță de cimbru uscat (se scoate din oală la final). După ce se fierbe carnea, desfaceți totul bucățică cu bucățică și scoateți cât mai mult din carnea de pe oase. Se taie in cubulețe restul legumelor: ceapa, cartofii, ardeiul roșu și e feliază și morcovul lăsat deoparte. Se pun și ele in oala cu ciorba de miel și se continua fierberea vreo 15-20 de minute.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bors de miel reteta traditionala
Daniela Simulescu a dezvăluit...