Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
500 g de carne tocată (amestec de porc și vită)
4 felii de pâine
100 ml lapte
2 ouă
50 g făină
1 cățel usturoi
două crenguțe de pătrunjel
sare și piper
3 cepe mici
1 cutie de bere
Se așază pâinea într-un castron și se toarnă laptele peste. Se lasă la înmuiat.Carnea se pune într-un castron și se amestecă cu ouăle. Se condimentează cu sare și piper. Se mai adaugă usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Se amestecă.Pâinea înmuiată în lapte se stoarce și se adaugă peste carne. Dacă textura este prea moale se poate pune puțin pesmet.Într-o farfurie se pune făină. Se modelează chifteluțele cu mâinile sau cu ajutorul a două linguri și se dau prin făină.Chifteluțele se prăjesc în baie de ulei la foc mare. Se scot din tigaie când încă mai sunt puțin crude în interior, dar făcute la exterior.Se folosește o parte din uleiul folosit la prăjit chifteluțele și se prăjește ceapa. Se mai poate pune, după gust, morcov sau praz. Când ceapa începe să se rumenească se adaugă berea și apoi chiftelele.Se gătesc chifteluțele în sosul de bere timp de 10 minute fără a acoperi tigaia. Astfel, alcoolul se va evapora. După cele 10 minute acoperim tigaia cu un capac și se lăsăm să se gătească până devin foarte fragede. Dacă se evaporă prea mult din sos, puteți adăuga apă sau supă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bere chiftele rețetă