Rețetă TRADIȚIONALĂ de Paște. Ciorbă de miel ardelenească
Data publicării:
Această rețetă tradițională de ciorbă de miel este ideală pentru masa de Paște. Iată cât de simplu o poți prepara chiar tu. 

Ingrediente:


1 kg carne de miel 

1 pahar de orez 

3 morcovi 

2-3 cepe 

3 bucăți de păstârnac 

1 țelină 

2 gălbenușuri 

1 borcănel de smântână 

1 legătură pătrunjel 

1 legătură leuștean 

2 foi de dafin 

piper 

sare 


Mod de preparare: 


Cele 2-3 cepe trebuie să le toci mărunt. Morcovii, curățati și spălați, trebuie dați pe răzătoarea mică. Ceapa, morcovul și carnea de miel trebuie călite în puțin ulei. După ce s-au rumenit, adaugă 3 l de apă. 

Abia după ce carnea este aproape fiartă, adaugi țelina tăiată mărunt, păstârnacul tăiat cubulețe și orezul. 

După ce au fiert toate, adaugi sare, piper, după gust, foile de dafin și verdeața. Cele două gălbenușuri le freci cu smântâna și le adaugi la final. 


Masa este gata! Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ardeleneasca  ciorba de miel  reteta traditionala 






pixel