Rețetă tradițională: Pârjoale marinate de pui
Data publicării:
Pârjoalele marinate cu pui sunt un adevărat deliciu și se prepară foarte ușor.

Ingrediente (4 porții)

800 g carne tocată de puiâ

8 roșii

2 cartofi

2 ardei grași

1 ou

6 căței usturoi

pătrunjel proaspăt

cimbru proaspăt

ulei

zahăr

oțet de mere

sare

piper

MOD DE PREPARARE:

Cartofii se decojesc și se fierb. După ce au fiert se pasează și se pun într-un bol. Se adaugă carnea tocată, pătrunjel tocat, ou, usturoi pisat, sare și piper. Se amestecă bine și se formează chiftele. Se prăjesc în ulei bine încins.

Roșiile se fierb 2 minute. Se decojesc și se toacă mărunt. Ardeii se taie fâșii subțiri.

Se încing 3 linguri de ulei și se prăjesc ardeii 1 minut. Se adaugă roșiile tocate. Se adaugă 2 linguri de oțet , o linguriță de zahăr, sare și piper. Se lasă să fiarbă 5 minute, după care se pun chiftelele. Se pune o crenguță de cimbru și se bagă la cuptor pentru 20 minute.

Chifteluțe în sos de bere

Pentru chiftele: 

500 g de carne tocată (amestec de porc și vită) 

4 felii de pâine

 100 ml lapte 

2 ouă 

50 g făină

 1 cățel usturoi 

două crenguțe de pătrunjel

 sare și piper

Pentru sos: 

3 cepe mici 

1 cutie de bere

MOD DE PREPARARE: 

Se așază pâinea într-un castron și se toarnă laptele peste. Se lasă la înmuiat.Carnea se pune într-un castron și se amestecă cu ouăle. Se condimentează cu sare și piper. Se mai adaugă usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Se amestecă.Pâinea înmuiată în lapte se stoarce și se adaugă peste carne. Dacă textura este prea moale se poate pune puțin pesmet.Într-o farfurie se pune făină. Se modelează chifteluțele cu mâinile sau cu ajutorul a două linguri și se dau prin făină.Chifteluțele se prăjesc în baie de ulei la foc mare. Se scot din tigaie când încă mai sunt puțin crude în interior, dar făcute la exterior.Se folosește o parte din uleiul folosit la prăjit chifteluțele și se prăjește ceapa. Se mai poate pune, după gust, morcov sau praz. Când ceapa începe să se rumenească se adaugă berea și apoi chiftelele.Se gătesc chifteluțele în sosul de bere timp de 10 minute fără a acoperi tigaia. Astfel, alcoolul se va evapora. După cele 10 minute acoperim tigaia cu un capac și se lăsăm să se gătească până devin foarte fragede. Dacă se evaporă prea mult din sos, puteți adăuga apă sau supă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului:   parjoale  rețetă 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Adrian Minune,Selly, captură video youtube/ Selly

Cea mai mare sumă câștigată de Adrian Minune la o nuntă. Selly, șocat: „Într-o seară? Incredibil”




pixel