Gina Matache, despre posibilitatea de a-și reface viața. Își dorește sau nu un partener mai tânăr decât ea?
INGREDIENTE
100 g unt, 100 g zahăr fin, 1 ou, 1 linguriță esență de vanilie, 275 g făină
DECOR
200 g zahăr pudra, 3-4 lingurițe apă rece, 2-3 picături colorant alimentar, biluțe colorate sau diferite ornamente
MODUL DE PREPARARE
Mixați untul cu zahărul până obțineți o cremă pufoasă și moale. Bateți oul cu esență de vanilie și adăugați-l peste crema de unt, amestecând până obțineți o compoziție omogenă. Încorporați făina până obțineți un aluat moale. Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți aluatul, cam de 1 cm grosime.
Tăiați biscuiți cu ajutorul formelor speciale pentru biscuiți, cu un pahar sau pur și simplu cu cuțitul, și așezați-i pe o tavă tapetata cu hârtie de copt. Coaceti biscuiții în cuptorul încins la 190C pentru 8-10 minute sau până ce capătă o culoare aurie.
CUM PREPARĂM DECORUL
Pentru decor puneți zahărul pudră într-un castron și adăugați apă rece, puțin câte puțin până ce obțineți o crema moale de consistența iaurtului cremos. Când biscuiții s-au răcit, decorați după preferință. Eu am folosit jumătate albă și cealaltă jumătate am colorat-o verde. Puneți icing-ul într-o pungă și tăiați colțul având grijă să obțineți un orificiu foarte, foarte mic și turnați peste biscuiți. Folosiți o scobitoare să răspândiți icing-ul pe toată suprafață biscuitelui.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Reteta de Craciun spectacola. reteta