Rețetă tradițională: Plăcintă cu brânză și smântână
Data publicării:
Plăcinta cu brânză și smântână este un adevărat deliciu culinar. 

INGREDIENTE: 

Aluat

250 gr făină albă 
150 ml lapte călduț
25 gr unt (la temperatura camerei)
1 gălbenuș de ou
1 lingură zahăr
10 gr drojdie proaspătă
1/4 linguriță sare

Umplutură de brânză

350 gr brânză proaspătă de vacă (bine scursă de zer)
150 gr smântână acră (15% grăsime)
2 ouă
75 gr zahăr
coajă rasă de la 1/2 lămâie
1 vârf cuțit nucșoară măcinată

Umplutură de smântână

200 gr smântână acră (15%)
1 lingură bună de zahăr
1 ou

MOD DE PREPARARE:  Se dizolvă drojdia în 50 ml lapte călduț și 1 linguriță de zahăr. Se lasă la loc cald până amestecul devine spumos.Se pun în mașina de pâine ingredientele în ordinea următoare: laptele, untul, restul de zahăr, gălbenușul, amestecul cu drojdie, făînă și sarea. Se setează mașină pe programul de frământat+crescut. Aluatul se poate frământă și cu mâna, măcar 15 minute, apoi se lasă să crească acoperit la loc cald timp de 1 ora.Brânză se freacă bine cu furculiță să se sfărme bulgarasii. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează.Pentru umplutură a două doar se amestecă bine ingredientele.Se pune aluatul pe masă de lucru dată ușor cu făină. Se întinde foaie subțire de aprox 3-4 mm. Se decupează un cerc cu aprox 8-10 cm mai mare decât tavă folosită. Rulați aluatul decupat pe sucitor și așezați-l în tavă, marginile să fie ridicate pe pereții tăvii. Se toarnă și se nivelează prima umplutură. Deasupra se toarnă pe toată suprafață a două umplutură. Marginile aluatului se pliază peste umplutură.Se coace plăcintă la 180C timp de 40 minute, până marginile sunt rumene și umplutură se mișcă că o piftie dacă scuturați tavă.Se lasă să se răcorească apoi se pudrează marginile cu zahăr pudra vanilat.

POFTĂ BUNĂ!

Citiți și: Rețetă de mucenici moldovenești de post. Siropul SECRET al lui Vlăduț de la "Neatza cu Răzvan și Dani"

Rețetă tradițională: Tocaniță din piept de pui cu legume

Prăjitura Napoleon. Rețeta surpriză pentru cei dragi. Iese demențial!


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: brânză  placinta  rețetă 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel