Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
INGREDIENTE:
1 kg cartofi făinoși
1 conservă de ton de 160 gr (în ulei sau natur; sau 250 gr file de ton proaspăt)
1 ceapă
2 caței de usturoi
1 ardei iute roșu (sau 1/2 ardei kapia roșu)
1 lingură pastă de ardei
1/2 linguriță boia dulce
1 foaie de dafin
sare, piper negru
2-3 linguri ulei
câteva fire de pătrunjel
MOD DE PREPARARE: Într-o oala se încinge uleiul (puteți folosi uleiul de pe ton daca acesta este conservat în ulei). Se adaugă ceapa și ardeiul iute (sau ardei kapia daca nu doriți tocăniță picanta) tocat mărunt. Se lasă la foc mic să se calească până se înmoaie bine de tot, fară a le rumeni.
În acest timp curățați cartofii. Luați fiecare cartof și introduceți vârful cuțitului în mijlocul lor. Faceți o incizie, apoi cu mana rupeți cartoful prin acel loc. Repetați cu bucățile rupte până aveți bucăți de dimensiunea potrivita în tocănițe (cât o nuca). Rupeți în acest mod toți cartofii.
Adaugați usturoiul strivit peste ceapa caliță și căliți încă 1 minut. Adaugați boaiau și căliți 15 secunde. Adaugați pasta de ardei și căliți încă 1-2 minute.
Adaugați cartofii, presarăți sare și piper negru și apoi adagati apa cât să acopere perfect cartofii (cca 2 cani). Puneți foaia de dafin în apa.
Aduceți la fierbere și apoi dați focul la mediu spre mic. Fierbeți până cartofii sunt complet făcuți (cca 25-30 minute).
Scurgeți lichidul de pe ton. Adaugați tonul în tocăniță și amestecați ușor. Tonul se vă rupe bucăți și se vă amesteca în sos. Daca folosiți ton proaspăt îl tăiați cuburi și îl adaugați în tocăniță. În ambele cazuri, lașați tocăniță să mai fiarbă la foc mic încă 5 minute.
Adaugați pătrunjel tocat fin. Serviți cald. După ce sta o vreme tocăniță se mai îngroașă. (sursa: e-retete.ro)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cartofi rețetă tocana ton
Daniela Simulescu, astrolog DC...