Rețetă tradițională: Tocaniță din piept de pui cu legume
Data publicării:
Tocanița din piept de pui cu legume se prepară foarte ușor și este un adevărat delir culinar.

INGREDIENTE:

1 piept de pui (cca 500 gr; se pot folosi si pulpe de pui dezosate)
1 ceapa mare
1 lingura pasta de ardei dulce
1 lingura pasta de rosii
1 lingurita condiment turcesc
3 cartofi
1/3 ardei gras rosu
150 gr fasole verde (poate fi congelata)
1 dovlecel mic 
1 vanata mica
2 rosii din conserva (sau 1 rosie mare bine coapta)
1/2 legatura patrunjel
3 linguri ulei
sare

 

MOD DE PREPARARE: Cartofii se curata si se taie rondele nu foarte subtiri. Ardeiul se taie fasiute. Dovlecelul se taie rondele. Vanata se taie in 4 pe lungime si apoi rondele. Se toaca patrunjelul. Se strivesc rosiile cu furculita (daca sunt din conserva) sau se taie rondele (daca sunt proaspete).Pieptul de pui se separa in cei doi lobi si fiecare lob se taie pe latime, in 4-5 bucati. Se toaca ceapa. In uleiul incins se caleste ceapa pana se inmoaie bine de tot (cca 10 minute).Se adauga bucatile de pui si se soteaza, amestecand din cand in cand, doar pana carnea isi schimba culoarea peste tot.Se adauga pastele (de ardei si rosii), condimentul turcesc si se mai soteaza 3 minute, amestecand sa se acopere bucatile de pui cu pasta.Se trage oala de pe foc.Se aseaza cartofii peste carne. Se presara cu sare, putin piper si putin patrunjel.Se presara deasupra fasolea verde si ardeiul gras. Se presara sare si patrunjel.Se aseaza deasupra rondelele de dovlecel. Se presara cu sare, piper si patrunjel.Se aseaza deasupra vanata. Se toarna rosiile peste ultimul strat si se presara cu sare si patrunjel.Se toarna 1 1/2 cani de apa (cat sa ajunga sub stratul de dovlecei). Se pune oala iar pe foc si se aduce la fierbere.Se pune capacul pe oala si se da la cuptor, la 180C timp de 45 minute. Dupa acest timp legumele vor fi lasat mult suc si tocanita va fi aproape acoperita de sos.Se ia capacul, se scade temperatura la 150C si se mai lasa 30 minute sa scada sosul un pic.E buna imediat, dar e si mai buna reincalzita, sosul va capata consistenta.

 

POFTĂ BUNĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: legume  pui  tocana 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel