Horoscop, vineri, 22 noiembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu, astrolog DC...
INGREDIENTE:
800 gr varză
1/2 linguriță cimbru uscat
450 gr carne tocată de porc
10 fire pătrunjel
2 ouă
2 linguri smântână acră
sare, piper
2-3 linguri ulei
pesmet pentru tavă
MOD DE PREPARARE: Se taie varză fideluta fină cu cuțitul sau folosind răzătoarea . Se încinge uleiul într -o tigaie largă și se adaugă varză , amestecând des . Varză se adaugă în 3-4 tranșe , fiecare tranșă adăugându -se după ce anterioară a scăzut . La fiecare tranșă presărați sare , piper negru și cimbru. După ce ați pus toată varză , adăugați 100 ml apă și inabusiti varză timp de 15 minute , amestecând des. La final gustați varză de sare și piper și mai adăugați dacă e necesar . Carnea tocată se frământă cu 1 ou, pătrunjelul tocat, 1 linguriță rasă de sare și piper negru. Se unge cu unt sau ulei o tavă termorezistentă (de 15 x 23 cm). Se presară cu pesmet. Se așează un pic mai mult de jumătate din varză călită în tavă . Se așează apoi toată carnea pe varză . Se așează restul de varză deasupra . Se bate smântână cu oul rămas . Se toarnă peste varză . Se coace la 200C timp de 40 minute , până e rumenă deasupra . E bună caldă sau reîncălzită.
250 gr făină albă
150 ml lapte călduț
25 gr unt (la temperatura camerei)
1 gălbenuș de ou
1 lingură zahăr
10 gr drojdie proaspătă
1/4 linguriță sare
350 gr brânză proaspătă de vacă (bine scursă de zer)
150 gr smântână acră (15% grăsime)
2 ouă
75 gr zahăr
coajă rasă de la 1/2 lămâie
1 vârf cuțit nucșoară măcinată
200 gr smântână acră (15%)
1 lingură bună de zahăr
1 ou
MOD DE PREPARARE: Se dizolvă drojdia în 50 ml lapte călduț și 1 linguriță de zahăr. Se lasă la loc cald până amestecul devine spumos.Se pun în mașina de pâine ingredientele în ordinea următoare: laptele, untul, restul de zahăr, gălbenușul, amestecul cu drojdie, făînă și sarea. Se setează mașină pe programul de frământat+crescut. Aluatul se poate frământă și cu mâna, măcar 15 minute, apoi se lasă să crească acoperit la loc cald timp de 1 ora.Brânză se freacă bine cu furculiță să se sfărme bulgarasii. Se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează.Pentru umplutură a două doar se amestecă bine ingredientele.Se pune aluatul pe masă de lucru dată ușor cu făină. Se întinde foaie subțire de aprox 3-4 mm. Se decupează un cerc cu aprox 8-10 cm mai mare decât tavă folosită. Rulați aluatul decupat pe sucitor și așezați-l în tavă, marginile să fie ridicate pe pereții tăvii. Se toarnă și se nivelează prima umplutură. Deasupra se toarnă pe toată suprafață a două umplutură. Marginile aluatului se pliază peste umplutură.Se coace plăcintă la 180C timp de 40 minute, până marginile sunt rumene și umplutură se mișcă că o piftie dacă scuturați tavă.Se lasă să se răcorească apoi se pudrează marginile cu zahăr pudra vanilat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: carne cuptor rețetă varza
Daniela Simulescu, astrolog DC...