Horoscop, vineri, 22 noiembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Ingrediente
- 500 g ficăţei
- 2-3 linguri ulei
- 1 legătură de ceapă verde sau 2-3 cepe uscate
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de sare
- 1 vârf de linguriţă de piper
- 1 linguriţă rasă de cimbru
- 30 ml de vin alb
- marar şi pătrunjel
VEZI PE DC NEWS CUM SE PREPARĂ
Ingrediente
- 500 g ciuperci
- 200 g caşcaval sau brânză tare
- 50 g unt sau ulei de măsline
- 1 linguriţă de sare
- 1 vârf de cuţit piper proaspăt măcinat
- pătrunjel, mărar
- câteva felii fine de bacon crud (prosciutto, pancetta) - opţional
Se taie partea de jos a ciupeercilor, cu pământ, apoi se rupe codița. Se spală la jet de apă rece, abundent. Codiţele se taie mărunt și se amestecă împreună cu cașcavalul ras, sare şi piper. Pălăriile de la ciuperci se pun în tavă şi se presară cu puţină sare şi piper, scrie pofta-buna.com. Puteţi folosi şi puţin cimbru dacă doriţi. Se pot înăbuşi în tigaie codiţele de la ciuperci, ca să scadă puţin. În 5 minute în tigaie, cu 1 linguriţă de unt sau ulei, se înmoaie rapid. Se umplu pălăriile de ciuperci cu acest amestec. Se pune umplutură din belşug. Se pune şi câte o bucăţică de unt deasupra sau se stropesc cu ulei.
Dacă vreţi, puteţi să le înveliţi în felii fine de pancetta. Se aşază 2 felii de pancetta în cruce, se pune ciuperca la mijloc şi se înveleşte în bacon. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, pentru 15-20 minute. Sunt gata când sunt frumos rumenite. Nu trebuie lăsate mult în cuptor. Ciupercile au un conţinut mare de apă, aşa că se gătesc foarte repede.
Ingrediente:
Urzici tinere
2-3 cepe verzi
2-3 linguri de ulei
3-4 căței de usturoi
sare
2 linguri de mălai
1 rădăcină de hrean
Se spală foarte bine urzicile sub jetul de apă. Se pun la fiert în 2 l de apă. Se lasă să fiarbă 5-6 minute din momentul în care apa da în clocot. Se scot urzicile și se lasă la răcit.
Ceapa o vom tăia cubulețe și o vom pune într-o tigaie cu ulei încins. o lăsăm până devine sticloasă, punem puțină sare și puțină apă.
Se adaugă peste ceapă făina dizolvată în puțin din zeama în care au fiert urzicile. Se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloașe.
Se adaugă și urzicile fierte și tocate. Se amestecă și se mai adaugă puțin din zeama în care au fiert.
Condimentăm cu sare după gust.
După ce stingem focul, punem usturoiul pisat fin.
Se servesc cu hrean deasupra și mămăliguță.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ceapa ficatei rețetă tigaie
Daniela Simulescu, astrolog DC...