Rețete delicioase cu resturile rămase de la masa Paște. Salată de ouă și budincă de cozonac
Data publicării:
Preparatele neconsumate de la masa de Paște pot fi reinterpretate, sub forma unor rețete delicioase.

Risipa alimentară este una dintre cele mai mari probleme dezbătute, la nivel global. Totuși, în preajma sărbătorilor, aceasta este și mai pronunțată, pentru că oamenii tind să gătească foarte mult, să aibă mesele cât mai încărcate, și rămân, adesea, cu foarte multe preparate pe care, ori s-au plictisit să le mai consume, ori ajung să se strice. În acest sens, există câteva rețete care se pot face cu ingredientele rămase de la masa de Paște, fiind și foarte delicioase.

"Nu vrem să aruncăm mâncarea rămasă de Paște, mai ales dacă ne-am săturat de clasicele ouă și de cozonac. Așa că ma zis să le interpretăm un pic și vom face o salată de ouă cu iaurt, maioneză, muștar, mărar, ceapă verde și le vom pune așa pe niște felii de pâine și vom mai face o budincă de cozonac, pe care o vom băga la cuptor și punem și niște cubulețe de ciocolată cu lapte, nu neagră, peste și ca să fie si sănătos punem și fructe. Facem asta din cozonacul rămas, care s-a întărit.", a spus Andra Mihail, vlogger culinar, în emisiunea Vorbește Lumea, de pe ProTV.

Rețeta pentru budinca de cozonac

Cozonacul este, fără doar și poate, unul dintre preparatele care rămâne întotdeauna neconsumat, în cele mai multe cazuri. Astfel, Andra Mihail vine cu o reinterpretare foarte delicioasă a acestui desert tradițional.

"Cozonacul mai vechi se taie cubulețe și se amestecă cu el 5 ouă, 500 de ml de lapte, 200 g de smântână pentru frișcă, zahăr, undeva la 130 de grame. Am mixat bine toată compoziția și am amestecat cu acel cozonac tăiat și le-am băgat la cuptor, la 180 de grade, unde stă 30-35 de minute, până se încheagă compoziția și se face ca o cremă înăuntru. Iese ca un fel de tort.", a dezvăluit ea.

Salata de ouă, o delicatesă

"La salata de ouă o să avem nevoie de 6-7 ouă fierte roșii, ceapă verde, pe care o tocăm, mărar, 400 g iaurt grecesc, 2 lingurițe de muștar și doua lingurițe de maioneză. O să iasă o minunăție. Ouăle se toacă cubulețe, după care tocăm mărarul, ceapa verde, eu pun doar partea verde. Amestecăm cu restul ingredientelor.", a mai spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: budinca de cozonac  cozonac  paste  retete  risipa alimentara 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel